Crap umplut cu legume la cuptor. Iată de ce aveți nevoie:
1,5 kg crap
suc de roșii
100 ml ulei
1 kg cartofi
200 g ciuperci tocate
câteva buchețele de brocolli
1 tulpina de țelină
2 cepe
150 ml vin
1 ardei kapia sau ardei gras verde
sare
piper
cimbru
2 lămâii
Peștele se curăță de solzi și intestine. Se spală, se șterge, se sărează, apoi se crestează. Crapul se călește ușor pe ambele părți în puțin ulei.
Pește se scoatem din tigaie și, în același ulei, se prăjesc pe rând ciupercile, brocolli, cartofii, ardeii feliați subțire, tulpina de țelină, iar, la final, ceapa tocată
Ar putea să vă placă și: Rețetă cu pește pentru Florii: Păstrăv Bellavista cu legume, deliciul italian care te va surprinde
Într-o tavă se pune un strat de cartofi, pe care în acoperim cu ceapa călită. De asupra se așează peștele pe care în umplem cu u ciuperci, ardei, țelina, câteva felii de lămâie și 2 linguri din ceapa călită. Buchetele de broccoli se așează frumos peste pește. Condimentam cu sare, cimbru și piper după gust, stropim totul cu 150 ml vin alb și suc de roșii. În fiecare crestăturile făcute peștelui punem felii de lămâie.
Încercați și: Chiftele siciliene din cartofi. O rețetă delicioasă, ideală pentru cină sau ca aperitiv. Trucul bucătarilor italieni
Tava acoperită cu o folie de aluminiu se dă la cuptor pentru 20 de minute, apoi încă 10-15 minute fără folie. Peștele umplut cu legume la cuptor poate fi servit cu un pahar de vin alb. Rezultatul este absolut delicios. Pofta bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News