Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeta bunicii pentru brânză delicioasă, de casă: Are nevoie doar de 4 ingrediente și este foarte rapidă
WhatsApp
Brânză de casă: bunica mea m-a învățat cum să o fac, este nevoie doar de 4 ingrediente și se face foarte repede.

Rețeta pentru brânză de casă vă va permite să faceți acest aliment cu ușurință. Adulții și copiii deopotrivă o vor îndrăgi cu siguranță, deoarece are un gust foarte delicat care îi tentează să mănânce felie după felie. Dar ce este necesar pentru a o face?

Ouăle, sarea, smântâna și laptele, care sunt toate alimente folosite în mod obișnuit. Mai ales acesta din urmă, care nu lipsește niciodată din cămară.

În plus, este un aliment care aduce multe beneficii, deoarece conține puține calorii, dar numeroși nutrienți. De fapt, este bogată în calciu și fosfor, două minerale fundamentale pentru menținerea și dezvoltarea sistemului osos, fără a uita că la bătrânețe combat osteoporoza.

Dar haideți să vedem cum să facem brânză acasă în câțiva pași simpli.

Rețeta bunicii pentru brânză de casă: doar 4 ingrediente, dar foarte gustoase!

 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: aproximativ 20 de minute
Timp de repaus: 6-12 ore
Timp total: aprox. 6-12 ore
Porții: 8 -10 felii

Ingrediente


2 litri de lapte
200 g smântână (sau iaurt)
3 ouă
1 lingură de sare


Pregătire

Mai întâi se toarnă laptele într-o cratiță mică, se dă focul, se adaugă sarea și se amestecă cu o lingură de lemn până când dă în clocot.

Acum spargeți ouăle într-un castron, bateți-le cu un tel de mână, adăugați smântâna și continuați să lucrați pentru a obține un amestec omogen, neted și deschis la culoare.

Acum încorporați ouăle și smântâna în lapte, amestecați ocazional cu o lingură de lemn și lăsați să mai stea încă 10-12 minute.

La final, se pune o strecurătoare pe o formă cu pereții înalți, se tapetează cu o pânză de plasă, se pune amestecul, se închide și se lasă brânza să se întărească cu o greutate deasupra timp de aproximativ 6-12 ore.

Odată gata, savurați-o așa cum vă place la prânz, cină sau chiar ca gustare!

Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient

 

Crema de brânză este destul de bogată și versatilă. Poate fi folosită atât pentru rețete dulci, cât și pentru preparate sărate. 

Această cremă de brânză de casă se face doar cu sare și iaurt natural, evitați să folosiți iaurturi îndulcite deoarece afectează aroma cremei de brânză. Nu folosiți nici iaurt bătut pentru că poate afecta consistența. Cel mai bine este să folosiți iaurt simplu sau grecesc. Sarea poate fi de mare sau de masă. De asemenea, vă recomandăm să folosiți o cârpă specială de bumbac. Trebuie doar să continui să citești pentru a descoperi cum să faci cremă de brânză de casă cu iaurt.

Această cremă de brânză este foarte ușor de făcut și cel mai bun lucru este că o poți folosi în alte rețete sau să mănânci cu o pâine prăjită delicioasă sau biscuiți. Dacă nu ai iaurt și în schimb ai lapte, poți face și o cremă de brânză delicioasă de casă cu lapte. Veți avea nevoie doar de zeamă de lămâie și sare.

Dacă ești curios și de această rețetă, citește mai departe --> cum să prepari această cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel