Anunţul a fost făcut duminică de reprezentanţii firmei angajatoare.
Citește și Cazul Ditrău. Cei doi muncitori sri-lankezi vor fi mutaţi la munca de jos
„Am reanalizat decizia noastră şi am ajuns la concluzia că rămânem şi în continuare alături de muncitorii noştri din Sri Lanka. Ei vor lucra şi în continuare la noi pe aceleaşi posturi pe care au fost angajaţi şi în niciun caz nu suntem dispuşi să renunţăm la ei. Nu ne lăsăm influenţaţi de ură. Menţionăm faptul că în reşedinţa actuală cei doi muncitori se simt bine, sunt satisfăcuţi de condiţiile de cazare şi de condiţiile de muncă. În orice ameninţare şi problemă viitoare vom răspunde numai pe cale legală şi în faţa autorităţilor competente. Orice decizie luată de o instituţie sau orice petiţie va fi analizată în prezenţa reprezentanţilor legali şi respectând normele legale în vigoare. Totodată, reiterăm faptul că aşteptăm şi cererile de angajare din partea localnicilor calificaţi ca brutari”, se arată într-un comunicat.
Potrivit sursei citate, mai există oameni care continuă să agraveze situaţia, incitând la ură şi la violenţe.
„Localnicii din Ditrău au refuzat atât pe cei doi muncitori, cât şi produsele Brutăriei, însă noi susţinem şi în continuare faptul că nu suntem împotriva comunităţii, ci dorim aplanarea acestei situaţii. Mulţumim instituţiilor care ne-au oferit siguranţă şi sperăm că vor adopta măsurile legale necesare. Sperăm că această situaţie se încheie într-un mod normal, ca între nişte oameni civilizaţi, într-o ţară civilizată. Noi credem că în faţa lui Dumnezeu toţi suntem egali, indiferent de religie şi rasă, şi condamnăm ura şi discriminarea”, precizează reprezentanţii Brutăriei din Ditrău.
Citește și Cazul Ditrău. Directoarea fabricii: „Piumal a plâns, era foarte trist"
Ei au făcut trimitere la scrisoarea care a fost citită sâmbătă la şedinţa locală şi la decizia privind mutarea celor doi muncitori la secţia de patiserie.
„S-a păstrat ura şi tensiunea la adresa firmei noastre şi a celor doi angajaţi srilankezi, ba mai mult, s-a extins şi asupra tuturor angajaţilor actuali. Am analizat răspunsul localnicilor şi deoarece perspectiva comunei a rămas neschimbată, ei dorind în continuare alungarea celor doi muncitori srilankezi, astfel compromisul oferit comunităţii îşi pierde valabilitatea. Menţionăm faptul că oferta noastră n-ar fi adus nicio modificare negativă pentru cei doi muncitori, n-ar fi afectat nici drepturile salariale, nici drepturile lor ca persoane. Având în vedere faptul că firma noastră are două compartimente, una de producţie a pâinii şi cealaltă de patiserie, ca să nu participe în procesul de pregătire a pâinii conform cerinţelor localnicilor, ar fi fost mutaţi la producţia de patiserie. Astfel, am vrut să îndeplinim cerinţa localnicilor, cu singurul scop - să fie linişte în comună. Menţionăm faptul că posturile pe care ar fi fost mutaţi cei doi muncitori srilankezi nu sunt inferioare din punct de vedere profesional raportat la cele pe care sunt încadraţi în prezent. Totodată, precizăm faptul că această eventuală schimbare a posturilor de muncă ar fi fost realizate cu respectarea dispoziţiilor legale în materie”, au arătat aceştia.
Ei au amintit de ameninţările pe care le-au primit.
„Trebuie avut în vedere contextul în care a fost scris comunicatul către localnici, şi anume atunci când ni s-au adresat ameninţări din partea majorităţii comunei, cu incendierea brutăriei, fiind postat pe grupul de Facebook înfiinţat de unii localnici slogan-ul 'Să dăm foc ca în anul '90'. Având în vedere acest context, după ce cei 2 angajaţi srilankezi şi-au început activitatea la firma noastră, am depus tot efortul necesar ca cei doi să trăiască şi să muncească în siguranţă. Noi, fiindcă am fost ameninţaţi, am încercat să ajungem la un compromis. Dar, având în vedere că oferta noastră a fost refuzată şi scrisoarea noastră a fost batjocorită, am reanalizat decizia noastră”, se mai arată în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News