Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Renunță la pâinea din comerț! Scones, cele mai savuroase chifle britanice. Ușor de preparat, iar gustul e peste așteptări
WhatsApp
Scones sunt niște chifle delicioase, tipice din Marea Britanie. Rețeta s-a răspândit în multe țări și este adesea savurată la micul dejun. 
Renunță la pâinea din comerț! Scones, cele mai savuroase chifle britanice. Ușor de preparat, iar gustul e peste așteptări

La StiriDiaspora.ro îți aducem rețeta pas cu pas a chiflelor scones pentru a putea învăța cum să faci aceste delicatese chiar la tine acasă. Este un preparat diferit și special care va deveni unul dintre preferatele tale!

Chifle cu brânză, incomparabil de pufoase. Așa ceva nu se refuză! Se prepară rapid și se mănâncă și mai rapid

Pentru rețeta de scones, baza aluatului este simplă, conține doar făină, ouă, unt și puțin lapte. Dacă doriți, le puteți îmbogăți cu zahăr sau fructe dacă le doriți dulci, precum și cu ierburi sau brânză rasă dacă le doriți sărate. În orice caz, sunt rafinate și le poți folosi pentru o gustare sau pentru tartine. Să mergem mai departe cu pregătirea chiflelor britanice!

 

Scones, chifle britanice - Ingrediente

 

- 200 de grame de făină

- 60 de grame de unt foarte rece

- 1 linguriță de drojdie

- 1 linguriță de sare

- 3 linguri de lapte

- 1 ou

- 1 ou pentru a unge aluatul.

Rețeta Torrijas, o delicatesă care place tuturor. Desertul perfect când nu vrei să stai prea mult în bucătărie

 

Scones, chifle britanice - Mod de preparare

 

Pune făina, drojdia și sarea într-un castron cu untul foarte rece tăiat bucățele. Cu mâinile amestecăm făina cu untul până devine ca nisipul.

Apoi, pune laptele și oul în recipiente diferite.

Adăugați oul în amestecul de făină, precum și două sau trei linguri de lapte. Amestecați fără a frământa mult. Dacă este necesar, mai puteți adăuga puțin lapte.

Se lasă totul în bol și se dă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Porniți cuptorul la 180 de grade, cu căldură în sus și în jos. Scoateți aluatul și întindeți-l cu un sucitor, lăsând o grosime de un centimetru. Cu gura unui pahar tăiați aluatul după bunul plac, mare sau mic.

Așezați-le pe o tavă de copt. Se bate un ou și, cu ajutorul unei pensule, se ung chiflele. Se bagă la cuptor și se lasă cam 10-15 minute sau până devin aurii. Când sunt gata, le scoatem, le lăsăm să se răcească și le servim.

Fritule sau „gogoși de vânt” pufoase. Ceva mai bun nu ai mai gustat

 

Scones - Sugestii

 

Cea mai bună parte a acestor chifle englezești este versatilitatea lor. Poți crea scones din aromele și esențele care îți plac cel mai mult pentru a le însoți la ora ceaiului, la micul dejun sau ca tartine într-o sărbatoare. În acest caz, am pregătit scones sărate, dar dacă doriți să adăugați o notă dulce, trebuie doar să adăugați aroma preferată.

Această rețetă este destul de simplă și de bază, dar puteți adăuga elemente pentru a o personaliza. Ierburi precum rozmarinul sunt uimitoare pe aceste chifle.

Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel