Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Refugiați din Ucraina așteaptă în Mexic ca să intre în SUA: „Suntem în stare de șoc”
WhatsApp
Numeroși refugiați ucraineni, aflați în Mexic, nu pot intra în SUA din cauza unei modificări a regulilor care a fost impusă de autorități, anunță Sky News.

Sute de ucraineni care au fugit în Mexic în încercarea de a ajunge în SUA nu știu ce să facă după ce o modificare a regulilor de intrare le-a interzis să treacă granița.

O mamă a doi copii care se află în Tijuana, un oraș în apropiere de San Diego, a declarat că s-a simțit „zdrobită" după ce a auzit vestea.

Refugiați din Ucraina așteaptă în Mexic ca să intre în SUA: „Nu știm ce să facem”

 

„Suntem în stare de șoc. Nu știm ce trebuie să facem acum", a spus Oksana.

După declanșarea crizei refugiaților, preşedintele american Joe Biden a anunţat că va garanta intrarea în ţară a 100.000 de ucraineni, potrivit Mediafax.

Agenția ONU pentru refugiați se așteaptă ca aproximativ 8,3 milioane de persoane să părăsească Ucraina în acest an, revizuind în creștere estimarea anterioară.

România a primit 450 de milioane de euro de la UE pentru refugiaţii ucraineni

 

Peste 12,7 milioane de persoane și-au părăsit locuințele în ultimele două luni, dintre care 7,7 milioane de persoane s-au mutat în interiorul țării și peste 5 milioane care au fugit peste granițe, a declarat, marți, Shabia Mantoo, purtătorul de cuvânt al agenției ONU, în cadrul unei conferințe de presă.

Agenția estimase anterior aproximativ 4 milioane de refugiați ucraineni, dar acest număr a fost depășit luna trecută.

„Amploarea crizei, cu siguranță rapiditatea cu care fug oamenii, nu am mai văzut-o în ultima vreme", a declarat Mantoo, potrivit Reuters.

Siria rămâne cea mai mare criză a refugiaților din întreaga lume, cu 6,8 milioane de persoane care au fugit, a precizat Shabia Mantoo.

Comisia Europeană a anunţat joi că a plătit statelor membre peste 3,5 miliarde de euro sub formă de plăţi în avans, pentru a le ajusta să gestioneze sosirea refugiaţilor ucraineni pe teritoriul lor, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Cele mai multe fonduri, 562 de milioane de euro, au fost plătite Poloniei, deoarece această ţară a primit cei mai mulţi refugiaţi ucraineni. Urmează Italia cu 452 milioane de euro şi România cu 450 de milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel