Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria vrea România în Schengen. Redeschiderea dosarului României, cerută Comisiei Europene de Péter Szijjártó, ministrul ungar de Externe
WhatsApp
Ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, solicită Comisiei Europene să redeschidă dosarul României pentru aderarea la spaţiul Schengen de liberă circulaţie, cât de repede posibil.

Ungaria va sprijini România cu toate demersurile pentru a adera la spaţiului european de liberă circulaţie, a dat asigurări şeful diplomaţiei de la Budapesta.

„Credem că România ar fi trebuit să facă deja parte din spaţiul Schengen, însă s-au vehiculat minciuni şi declaraţii false care au împiedicat accesul României la acest spaţiu. S-au vehiculat argumente false. Nu cred că putem vorbi de migraţie ilegală sau despre presiunea acesteia când vine vorba despre România. Este interesant, atunci când vine vorba despre o ţară din Europa Centrală care îşi foloseşte dreptul de veto, este văzut ca un lucru negativ. Însă când o ţară din vest face acest lucru, situaţia nu este la fel. Economia României şi cea a Ungariei şi zonele transfrontaliere ar avea de profitat de pe urma intrării României în spaţiul Schengen“, afirmă Péter Szijjártó, citat de Rador.

Redeschiderea dosarului României pentru aderarea la Schengen, cerută Comisiei Europene

 

Ministrul ungar de externe, care deţine şi portofoliul comerţului, a participat, astăzi la Oradea, la lansarea unui program de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, alături de ministrul dezvoltării, Attila Cseke.

„Programul îşi propune să finanţeze atât proiecte de importanţă strategică cât şi proiecte normale vizând domenii precum valorificarea potenţialului din surse regenerabile, managementul situaţiilor de urgenţă, protecţia şi conservarea naturii, a biodiversităţii şi a infrastructurii verzi, sănătate, cultură, turism, cooperare interinstituţională“,  afirmat ministrul Attila Cseke.

Realizator: Ministrul dezvoltării a mai spus că după evenimentul de la Oradea va participa săptămâna viitoare, la Iaşi, la lansarea noului program de cooperare transfrontalieră România-Republica Moldovan, potrivt RRA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel