Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Record de cazuri COVID în Austria: 13.152 de contagieri într-o singură zi
WhatsApp
Austria a înregistrat 13.152 de contagieri în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic, precum şi 48 de decese, potrivit bilanţului anunţat sâmbătă de autorităţile sanitare din această ţară, relatează EFE.

Cu aceste noi cazuri incidenţa din ultimele şapte zile la 100.000 de locuitori a ajuns la 814,6, cel mai ridicat număr de la declanşarea pandemiei în martie 2020.

Experţii locali atribuie această recrudescenţă a cazurilor din ultimele săptămâni, ritmului scăzut al vaccinărilor cu schema completă, care în Austria se situează la 65 % din populaţie, departe de alte ţări europene, precum Spania, care se apropie de 80 %.

Situaţia din spitale este tot mai critică, cu 2.282 de persoane internate, dintre care 421 la terapie intensivă (ATI).

Record de cazuri COVID în Austria



În cel mai grav dintre momente, în mijlocul valului al doilea de iarna trecută, peste 700 de pacienţi erau internaţi la ATI.

Creşterea numărului de contagieri se înregistrează în statele federale din Austria Superioară şi Salzburg, unde de luni se va institui un lockdown pentru persoanele nevaccinate. Aceste persane vor putea ieşi din casă doar pentru a merge la locul de muncă, a cumpăra produse de primă necesitate, sau a face o scurtă plimbare.

Este în schimb interzis celor nevaccinaţi accesul în centre comerciale, baruri şi restaurante, în sălile de coafor, cosmetice sau de sport, precum şi la evenimente sportive sau culturale, printre altele.

Guvernul federal austriac, format din democrat-creştini şi verzi, urmează să se întâlnească cu guvernatorii a nouă state federale, cu scopul de a impune măsura de izolare persoanelor nevaccinate din întreaga ţară, de la mijlocul săptămânii viitoare, potrrivit Agerpres.

Autorităţile vor să izoleze persoanele nevaccinate, iar Viena începe imunizarea copiilor.

 

Cancelarul austriac a anunţat vineri un plan de izolare la nivel naţional a persoanelor care nu sunt vaccinate sau nu au certificat de anticorpi, iar în Viena va începe vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani, ceea ce reprezintă o premieră în UE, transmite AFP.

Această serie de măsuri survine pe fondul înregistrării unui număr record de noi contaminări cu COVID-19.

„Obiectivul este clar: vrem să dăm undă verde unei izolări la nivel naţional pentru persoanele nevaccinate”, a spus Alexander Schallenberg în cadrul unei conferinţe de presă. El nu a precizat data intrării în vigoare a măsurii, care trebuie mai întâi să primească avizul parlamentului duminică.

Aproximativ 65% din populaţie a primit cele două doze de vaccin în Austria, mai puţin decât media europeană de 67% şi foarte departe de ţări precum Spania (79%) sau Franţa (75%).

Landurile Austria Superioară (nord) şi Salzburg (vest), printre cele mai afectate de pandemie, vor introduce deja această măsură începând de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel