Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reacția guvernului de la Chișinău, după ce Bulgaria i-a îndemnat pe cetățenii săi să nu călătorească în Moldova
WhatsApp
Guvernul de la Chișinău vine cu explicații, după ce autoritățile de la Sofia le-au cerut cetățenilor săi să părăsească urgent Republica Moldova.  
Reacția guvernului de la Chișinău, după ce Bulgaria i-a îndemnat pe cetățenii săi să nu călătorească în Moldova

În legătură cu ridicarea nivelului de alertă de către Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova face următoarele precizări:

„Anunțul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranță al acestei țări ca urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană. Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunității atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naționale distincte”.

 

Cetățenii bulgari, sfătuiți să părăsească Republica Moldova

 

Ministerul de Externe de la Sofia a emis în acest sens o alertă de călătorie, din cauza „situației complicate din Republica Moldova”.  

Diplomația bulgară cere cetățenilor săi să evite călătoriile spre Republica Moldova. De asemenea, bulgarii care se află în prezent pe teritoriul țării noastre sunt îndemnați să o părăsească de urgență, folosind „oprice mijloc de transport disponibil”.

Citește și.Bulgarii, sfătuiți de Ministerul de Externe de la Sofia: Părăsiți Republica Moldova  

Sofia recomandă rezidenților temporari sau permanenți în Moldova să se înregistreze pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/moldova.

„În cazul în care au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Moldova pot contacta ambasada noastră din Chișinău la adresa str. București nr. 92, telefon: +373 22 23 89 10, fax: +373 22 23 79 78, precum și la gardă. Telefoane în timpul programului de lucru: + 373 22 23 79 83, + 373 22 23 89 10”, se menționează în comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel