Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Volodimir Zelenski a ajuns în România. Președintele Ucrainei se întâlnește cu Iohannis însă nu va mai susține discursul în Parlament
WhatsApp
Răsturnare de situație în planul vizitei președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în România. 

Potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN, președintele Zelenski nu va mai susține discursul planificat în Parlamentul României din motive de securitate.

Inițial, programul prevedea ca marți dimineața să aibă loc o ședință comună în Parlamentul României, la ora 17:00, în care președintele Zelenski urma să susțină un discurs în fața plenului reunit al Parlamentului. Această vizită era așteptată cu interes, dat fiind contextul regional tensionat și sprijinul acordat de România Ucrainei.

Președintele Zelenski a anunțat pe platforma de socializare Twitter vizita sa în România și a exprimat recunoștință pentru sprijinul acordat de țara noastră Kievului. El a subliniat importanța sprijinului României în întărirea statului ucrainean și în asigurarea securității națiunilor lor, în special în ceea ce privește securitatea alimentară.

„Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întărește statul, precum și pentru solidaritatea sa constructivă, care permite națiunilor noastre să fie garanți de securitate în lume, în special în domeniul securității alimentare”, a scris președintele ucrainean pe rețeaua de socializare .

 

Președintele Zelenski și-a anulat discursul în Parlamentul României

 

În cadrul vizitei, președintele Zelenski avea în plan discuții cu președintele României, Klaus Iohannis, referitoare la situația de securitate regională și colaborarea bilaterală între cele două țări.

De menționat este faptul că, în timpul vizitelor sale externe, președintele Zelenski a susținut în mod obișnuit discursuri în fața parlamentelor țărilor gazdă.

În contextul acestei vizite, în România au apărut amenințări la adresa lui Volodimir Zelenski din partea Dianei Șoșoacă, o senatoare cunoscută pentru atitudinile sale pro-ruse.

De asemenea, George Simion, liderul AUR, a reacționat pe Facebook la anunțul că președintele ucrainean nu va mai susține discursul în Parlamentul României, afirmând: ”Cu durere în suflet, anunțăm că viteazul președinte ucrainean Volodimir Zelinski nu va mai veni astăzi în Parlamentul României”. 

Este important de menționat că motivul exact pentru care președintele Zelenski și-a anulat discursul în Parlamentul României nu a fost detaliat, dar se pare că se referă la motive de securitate care nu au fost specificate. Această decizie vine în contextul tensiunilor regionale și a contextului politic sensibil din Europa de Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel