Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Cum, ai dat Italia pe România?". Răspunsul unui român, revenit în țară după 18 ani, la întrebarea pe care o primește zilnic
WhatsApp
Gabriel Lăcătășu, un român care a crescut în Italia și a revenit acasă pentru a-și construi un viitor, vorbește despre motivele pentru care a făcut această alegere și despre surprinderea oamenilor când aud decizia sa. 
Povestea de succes a lui DJ Gabro: „A fost greu tare la început. Mai aveam o rămășiță de șomaj când am ajuns în România” / Sursa foto: captură Youtube

Gabriel Lăcătușu, un tânăr care a plecat cu familia în Italia la 11 ani, spune că familia sa nu a rupt niciodată legătura cu țara, deși au trăit mulți ani lângă Torino. 

"Acasă vorbeam doar în limba română, ne uitam la posturi românești. Îmi aduc aminte când mă urcam pe casă cu o antenă și încercam, cu tatăl meu, să prindem canale românești. Reușeam să ne uităm. Înainte de internet. 

Eram conectați, mențineam relația cu țara. A fost un motiv foarte întemeiat și care mi-a dat curajul de a mă întoarce. Cunoșteam situația, știam ce mă așteaptă și nu mi-a fost așa de greu", spune Gabriel, invitat în emisiunea Departe de România, difuzată pe ȘtiriDiaspora, DCNews și DCNews TV. 

"Românii sunt iuți la minte, italienii nu prea"

 

Întrebat de ce și-a dorit să revină acasă, Gabriel, spune că primul motiv sunt oamenii.

"Părinții s-au întors în România cu doi ani înaintea mea. Poate și acesta a fost un motiv. După 3 ani în România, încă încerc să găsesc adevăratul motiv și cea mai ușoară explicație. Mi se adresează des întrebarea aceasta. 'De ce'? Îmi aduc aminte un episod cu un șofer de Uber care m-a întrebat 'cum să dai Italia, pe România?'. Majoritatea oamenilor mă întreabă același lucru.

Mi-a dat un răspuns recent. O să sune ciudat. Motivul e faptul că românii sunt iuți la minte. Italienii sunt puțin mai... procesează puțin mai greu informația. Eu sunt o persoană iute, îmi place să mă mișc, să fac, să nu stau locului. Fiind așa, îmi place să am de-a face cu oameni descurcăreți. În Italia, m-a enervat și chestia asta. Stăteam de vorbă cu cineva și până procesează informația, până ajungi la o rezolvare, durează ceva vreme.

Eu cu românii mei, reușesc să fac imediat un lucru", mărturisește tânărul.

"Dacă vrei s-o vezi din altă perspectivă, oamenii nu sunt mereu de calitate. Dar dacă reușești să vezi în mulțime oamenii cu care să faci treabă, e super", mai spune Gabriel

Urmărește emisiunea completă:

Youtube video image
 

Dacă vrei să descoperi și alte ediții ale emisiunii Departe de România, poți intra pe canalul nostru de Youtube, disponibil AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel