Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan: "VICTORIE în Parlamentul European. Contractele de achiziție a vaccinurilor, DESECRETIZATE!"
WhatsApp
Contractele de achiziție a vaccinurilor împotriva COVID-19 vor fi desecretizate. Anunțul a fost făcut europarlamentarul Rareș Bogdan, raportor al moțiunii care a fost adoptată în Parlamentul European.

"Victorie in Parlamentul European! Moțiunea la care sunt raportor a fost adoptată aseară cu 676 de voturi de Parlamentul European. Doar 14 voturi am avut împotriva și o abținere.

Se întâmplă rar ca un raport să treacă aproape în unanimitate! Contractele UE de achiziție a vaccinurilor împotriva Covid19 trebuie desecretizate! Prin această rezoluție, am cerut accesul transparent al cetățenilor la documentele Comisiei Europene, Consiliului - toate instituțiile, organele și agențiile UE.

Nu doar atât! Am votat ca toți cetățenii UE, mass-media, reprezentanții societății civile să aibă posibilitatea de a contesta, printr-o procedură simplificată, refuzul instituțiilor de a oferi acces la documente. Iar refuzul desecretizării să fie o excepție, nu o regulă. De asemenea, excepțiile trebuie bazate pe argumente limpezi, raționale. Această rezoluțe are menirea de a crește încrederea cetățenilor în eurosistem - mai ales că dreptul lor de acces la documente este prevăzut în tratate. Am votat pentru elaborarea unui mecanism simplificat prin care cererile de acces la documente să primească o soluție.

Totodată, am cerut ca toate instituțiile UE să aibă un pachet similar de reguli pentru transparentizare, o bază de date comună, ușor de consultat, privind stadiul dosarelor legislative aflate în curs. Transparența totală va reduce numărul celor care se îndoiesc de legitimitatea politicii bugetare a UE și va întări solidaritatea europeană.

Unitatea e puterea!

Cred că am făcut aseară un pas important!", scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

Europarlamentarul PNL comentează și situația de la Apele Române

"P.S. Și pentru ca stiu ca o sa îmi scrieți mulți pe alt subiect decât obiectul postării, va răspund cu deschidere și sinceritate, apreciind preocuparea dumneavoastră. NU este deloc in regula ce s-a întâmplat la Apele Romane și nu este deloc in regula ca nu s-a tăiat in carne vie încă din noiembrie, când am aflat de primul caz. Am spus și atunci si o spun si acum că trebuia sa îl demitem de îndată pe Erwin Molnár, directorul Companiei, pentru gestionare inadecvata a treburilor unei instituții cu peste 12.000 de angajați, instituție aparținând statului român. Nu am fost singurul care am atras atenția asupra subiectului, in dimineata imediat următoare apariției primului material Recorder.

Noi am preluat puterea promițând ca vom face promovări pe baza de performanță, exclusiv după criterii clare de performanța și profesionalism. Nu avem voie sa procedam in alt fel. Este păcat de majoritatea oamenilor de buna credinta și corecți care au luptat pentru ca PNL sa ajungă la guvernare. Este rușinos pentru ei sa trebuiască sa răspundă pentru devieri și cazuri izolate ca cel patronat și acceptat de directorul general al Apelor Romane. Nici activiștii PNL, nici votanții PNL și nici românii NU merită să li se întâmple așa ceva", mai scrie europarlamentarul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel