Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan rupe tăcerea după suprataxarea sectorului de petrol și gaze: „Fac un șantaj! Au făcut presiuni să nu treacă OUG”
WhatsApp
Prim vicepreședinte PNL Rareş Bogdan a reacționat după ce Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) a transmis poziția sa referitoare la ordonanța de suprataxare a sectorului.

FPPG susține că această ordonanță pune în pericol viitoarele investiții pentru securitatea energetică a României. Pentru a limita impactul în descurajarea producției locale și a viitoarelor investiții în sector, cota aleasă, de 60%, este mai cu mult mare decât în orice alta tara a Uniunii Europene, spune FPPG, iar un procent de 33% ar fi mai adecvat.

Rareș Bogdan consideră că acest comunicat este doar o presiune pentru a nu trece ordonanța și că mai multe state din Uniunea Europeană au deja o cotă de taxare mai mare de 60%

„Statul român nu poate fi șantajat de către nimeni pentru că dacă s-ar lăsa șantajat ar fi un stat slab. Vă asigur că nu este un stat slab, ci va sta pe picioarele lui în această încercare de influențare. Vreau să-l felicit pe premierul României și Guvernul că și-a asumat această chestiune. Am văzut această scrisoare cu iz de șantaj care a fost lansată în spațiul public și care vrea să sperie cetățeanul român și statul român. Domnii care au dat acest comunicat ar trebui să-și ia niște consilieri foarte buni pentru că au niște consilieri foarte proști și neșcolarizați. Sau să întrebe, eu le stau la dispoziție să le spun că regulamentele Consiliului European și ale Comisiei Europene sunt obligatorii. Există un regulament, pe care ei îl cunosc foarte bine, numărul 1854, adoptat pe data de 6 octombrie”, a spus Rareș Bogdan. 

„Românii din diaspora reacționează după ce Austria ne-a refuzat în Schengen”. Rareș Bogdan atrage atenția și asupra pensiilor: „Trebuie să avem foarte mare grijă”

 

Rareș Bogdan: „Este un șantaj!”

 

De asemenea, Rareș Bogdan susține că Federația Patronală Petrol și Gaze a uitat să menționeze în acel comunicat că vor primi 70% înapoi dacă dovedesc că fac investiții.

„Acum, două trei companii plâng cu lacrimi de crocodil, dar au uitat să spună sumele cu care au taxat românii și companiile românești și faptul că una dintre aceste companii, de exemplu, de la 3 miliarde de lei profit, va depăși 12 miliarde profit raportat la 9 luni de zile. Din punctul meu de vedere este un șantaj acest comunicat și se bazează pe necunoaștere.

Dânșii vor plăti (...) în 25 iunie 2023. O chestiune care mi se pare flagrantă, ca să nu spun că de-a dreptul ticăloasă, este că nu au pus și partea a doua a ordonanței. Ordonanța prevede ca în cazul  în care companiile din acest domeniu dovedesc că fac investiții în exploatare, în surse noi de exploatare sau în dezvoltarea actualelor capacități, vor primi 70% din sumele pe care le plătesc de la statul român. Asta nu s-a spus în comunicatul pe care l-au dat cu ticăloșie domnii de la companii. De aceea vă spun că au niște consilieri foarte proști sau foarte slabi pregătiți. Totodată, n-ați văzut să scoată un singur cuvânt de Regulamentul 1854 adoptat pe 6 octombrie. Au mai uitat să spună ceva: impozitul adoptat este doar pentru doi ani de zile, într-o perioadă complicată din punct de vedere al energiei. Germania și Bulgaria taxează cu 33%, Austria taxează cu 40%, Irlanda taxează cu 90%, Cehia cu 60%, Italia cu 55%, Belgia cu 75%”, a mai declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, în Parlamentul European: „Austria a umilit România și ține ostatici milioane de români”

 

Rareș Bogdan: „S-au făcut presiuni”

 

Prim vicepreședinte PNL s-a arătat revoltat de comunicatul FPPG și susține că este o „presiune” ca „multe altele care au mai fost făcute până acum”.

„Îi duc eu la școală. Dacă iau consilieri proști și îi plătesc cu zeci de mii de euro, îi învăț eu școală acum. Cum poți să afirmi așa într-un comunicat oficial? Comunicatul este mincinos și ticălos! Uită să vorbească că mai multe state europene au taxat cu mai mult de 60% și uită să spună că 70% din sumele pe care le vor plăti începând cu 25 iunie li se vor întoarce în conturi în momentul în care arată că fac investiții. S-au făcut presiuni și de aceea felicit că premierul a dat această ordonanță. Au fost și miniștri care nu au vrut să o dea. Se fac presiuni în continuare”, a conchis Rareș Bogdan.

„Fără cadouri pentru Putin, chiar dacă este luna cadourilor”. Parlamentul European dezbate refuzul Austriei de a accepta România în Schengen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel