Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan, mesaj la 6 ani după #10 august: "Românii sunt deștepți. Când încerci să-i fraierești, ei simt"
WhatsApp
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a transmis un mesaj, cu ocazia împlinirii a 6 ani de la violențele din 10 august 2018, în timpul protestului diasporei. 
Rareș Bogdan atacă PSD: „Le trimit o duzină de batiste pentru lacrimile înfrângerii”

Rareș Bogdan spune că pe 10 august 2018 românii "s-au mobilizat pentru a apăra statul de drept" și că, în schimb, au fost primiți cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă.  

"10 august 2018 - să nu uităm cum românii s-au mobilizat pentru a apăra statul de drept, sănătatea instituțională a țării lor!

Să nu uităm nici rușinea de care s-au acoperit cei care, acționând la ordinul lui Dragnea, au tăbărât asupra oamenilor pașnici veniți să protesteze împotriva dorinței de face din stat un instrument al unor grupări infracționale!

Dar mai ales, să nu uităm că oamenii detectează mereu injustiția și minciuna, oricât de mult fard ar așterne peste ele cei care consideră că statul este o rangă împotriva apărătorilor dreptății!

Ce s-a întâmplat atunci nu trebuie să se repete! Reacția disproporționată a forțelor de ordine față ce oamenii pașnici care respingeau injustiția i-a făcut pe mulți să-și piardă încrederea în instituțiile de atunci. Și este greu să refaci încrederea oamenilor. Dar nu este greu să le arăți că-i respecți. Este o chestiune de voință, iar oamenii așteaptă fapte, nu minciuni. Trebuie să fii sincer cu ei. Sinceritatea este o dovadă de respect. De aici pornește totul. Românii sunt deștepți, nu-i poți duce de nas. Când pierzi contactul cu ei, când încerci să-i fraierești, ei simt.

Protestul din 10 august 2018, când români veniți din toate colțurile Europei și-au spus oful în fața Guvernului, dar au primit gaze lacrimogene și tunuri cu apă, atunci când n-au fost bătuți deși stăteau în genunchi cu mâinile ridicate, ne-a tulburat profund, dar ne-a făcut mai atenți. Imaginea mamelor cu copii acoperiți de fum a traversat planeta și i-a făcut pe mulți să se întrebe: ce se va întâmpla cu România?

Dar România s-a întărit. Suntem mai puternici, suntem respectați în Uniunea Europeană, suntem o voce. Dar țara asta minunată, fără vocea oamenilor ei, fără respectul datorat lor, este știrbă. Iar fără dreptate pentru cei 700 de oameni care au depus plângeri penale, dar și pentru cei care au avut curaj să iasă în stradă, încă ne doare inima.

Nu uitați să iubiți România în fiecare zi!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

rares-bogdan-postare-10-august

6 ani de la #10 august, ziua în care statul i-a primit pe românii din diaspora cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă

 

Ziua de 10 august 2018 rămâne în istorie ca fiind o zi neagră pentru România. Este ziua în care românii din străinătate au fost primiți de statul român cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.  

Protestele din 2018 au fost declanșate pe fondul nemulțumirilor generale față de corupția endemică și modificările legislative considerate a submina justiția, dar și față de Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Manifestația a fost văzută de mulți ca o ultimă încercare de a opri deriva autoritară și de a apăra statul de drept. 

În ziua protestului, Piața Victoriei a devenit un loc de întâlnire pentru zeci de mii de oameni veniți din toate colțurile României și din străinătate, pentru a-și striga nemulțumirile. La scurt timp după începerea protestului, tensiunile dintre manifestanți și jandarmi au crescut, culminând cu intervenția brutală a forțelor de ordine.

Imaginile din acea seară au arătat forțele de ordine utilizând gaze lacrimogene, tunuri de apă și bastoane pentru a dispersa mulțimea. Numeroși protestatari au fost răniți, unii fiind transportați la spital, iar alții au suferit traume fizice și psihologice. Intervenția Jandarmeriei a fost aspru criticată de societatea civilă, de organizațiile internaționale și de presa internațională.

Atunci, guvernul și Jandarmeria au susținut că intervenția a fost justificată de comportamentul agresiv al unor protestatari, dar această justificare a fost întâmpinată cu scepticism și indignare de către mulți români și de către media. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel