Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan, în Parlamentul European: „Pentru Putin, țara mea este o miză uriașă. Spațiul Schengen are nevoie de România!”
WhatsApp
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a ținut un discurs în Parlamentul European în care a subliniat din nou importanța intrării României în Spațiul Schengen. 

Prim-vicepreședintele PNL a amintit, de asemenea, și ce rol au românii în țările din Uniunea Europeană, prin meseriile pe care le practică.

„Pentru Putin, țara mea, România, este o miză uriașă. Are nevoie ca pe frontiera Uniunii Europene să câștige teren euroscepticii. De aceea, orice întârziere a aderării României la Schengen îi dă avânt. Altă miză a Kremlinului este ca sancțiunile impuse Rusiei să fie dezaprobate de cât mai mulți cetățeni europeni, în speță români, iar aici predicatul este următorul: români, energia este scumpă deoarece UE blochează furnizarea de hidrocarburi din Rusia. Din fericire, România are dependență de Rusia doar 9% din gaz, sub 30% din petrol, iar electricitatea o producem singuri în totalitate. 

Consiliul vorbește și de securitatea alimentară. Cu România în Schengen vor putea fi fluidizate lanțurile de aprovizionare cu cereale, sare, floarea soarelui, afectate serios de război, atât terestru, cât și naval. 

Dacă blocarea românilor la frontiera Schengen ar fi avut loc și în materie de trafic de date, comerț cu energie, inginer de comunicații sau medici, forța de muncă din multe țări ale Uniunii Europene ar fi fost mai puțin calificată. Statul român a plătit școala acestor specialiști, așa cum a plătit și pentru securizarea frontierei Schengen. 

Spațiul Schengen are nevoie de România!”, a spus Rareș Bogdan.

 

Vezi și 

 

Rareș Bogdan, zgândărește Olanda: „Trebuie să apăsăm pedala diplomației / Business-uri facem, dar politic avem o problemă cu România?!“

 

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan afirmă că România „trebuie să apăsăm pe pedala diplomației“ pentru ca Olanda să accepte ca România să fie primită în spaţiul Schengen, adăugând că este de neînțeles totuși poziția Țărilor de Jos, având în vedere că 22.000 de firme olandeze desfășoară afaceri profitabile în țara noastră.

„Noi am invitat reprezentanții statului olandez să viziteze ce vor ei în România. De asemenea am avut o delegație de 25 de specialiști, care au venit cu un raport, care va fi făcut public pe data de 25, la CHE-VAL. Eu încă nu sunt sceptic cu privire la ceea ce se întâmplă, în continuare trebuie să apăsăm pe pedala diplomației, să ne facem treaba dn punct de vedere diplomatic“,  a afirmat eurodeputatul liberal Rareș Bogdan, vineri, la Antena 3.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel