Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareş Bogdan: „Îl considerăm pe Nicolae Ciucă cel mai bun candidat pentru Cotroceni”
WhatsApp
Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), a declarat recent că formațiunea sa politică îl consideră pe Nicolae Ciucă cel mai bun candidat pentru alegerile prezidențiale din 2024. Acesta a afirmat că PNL nu are intenția de a susține niciun alt candidat propus de Partidul Social Democrat (PSD).
Rareş Bogdan: „Îl considerăm pe Nicolae Ciucă cel mai bun candidat pentru Cotroceni” / Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan

„Noi nu vrem să-l susținem nici pe domnul Geoană, nici pe domnul Grindeanu, nici pe domnul Stănescu, nici pe domnul Tudose, nici pe domnul Ciolacu, niciun alt domn sau doamnă. Noi vrem să-l susținem pe președintele Nicolae Ciucă”, a declarat Rareș Bogdan miercuri, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Potrivit unor surse din cadrul coaliției de guvernare, Marcel Ciolacu, președintele PSD, ar fi propus liberalilor un tandem politic în care Mircea Geoană ar candida la președinție, iar el ar ocupa funcția de premier, dacă PNL nu ar susține candidatura sa la alegerile prezidențiale. Această propunere a fost menționată în cadrul unei întâlniri restrânse a coaliției de guvernare, conform surselor citate de Antena 3 CNN.

 

Rareș Bogdan: „Dorința noastră este de a candida la președinția României cu Nicolae Ciucă”

 

Rareș Bogdan a respins aceste speculații, afirmând că subiectul nu a fost discutat în cadrul coaliției și că PNL rămâne ferm în susținerea lui Nicolae Ciucă.

„Nu știu cine a inventat acest subiect. El nu a existat în discuțiile din cadrul semi-coaliției, că a fost o discuție între președinte și președinte. Am vorbit cu domnul președinte Ciucă și a zis că nici nu a existat. Astăzi, din ce am văzut reacția președintelui PSD, nu se pune problema acestei discuții. Iar în ceea ce privește PNL, vă pot spune o chestiune extrem de simplă: PNL are candidat. Candidatul este președintele partidului și dorința noastră este de a candida la președinția României cu președintele Nicolae Ciucă”, a adăugat Rareș Bogdan.

În continuare, Rareș Bogdan a transmis că PNL va căuta sprijin cât mai larg pentru candidatura lui Nicolae Ciucă, fără a compromite stabilitatea guvernării actuale.

„Nu rupem guvernarea, nu aruncăm România în instabilitate, nu vrem să crească costurile vieții și costurile ratelor de împrumut ale României, să oprim investițiile, în niciun caz. Așa că vom continua să guvernăm împreună, dar vom căuta sprijin cât mai larg pentru președintele Partidului Național Liberal, candidat la președinție. Cred că pentru România și pentru Partidul Național Liberal este esențial să avem candidat la președinție și cred că cel mai potrivit este președintele Nicolae Ciucă”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel