Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Remaniere Guvern. Rareş Bogdan: E puţin devreme să discutăm despre schimbări
WhatsApp
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi, că e "puţin devreme" să se discute despre schimbări de miniştri, precizând că nu se pune problema unui conflict în interiorul partidului. 
Rareș Bogdan, despre scandalul comasării alegerilor: „Argumentele sunt și într-o parte și în alta. Trebuie să facem ce este mai bine pentru români” / Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan

"Ieri, în cadrul coaliţiei, a fost o discuţie extrem de sănătoasă, benefică, privitoare la funcţionarea coaliţiei, pentru a vedea ce funcţionează, ce nu. Din fericire, am închis foarte multe conflicte din teritoriu şi practic coaliţia merge în forţă înainte. Cred că e puţin devreme să discutăm despre schimbări, acestea trebuie iniţiate, dacă cineva e nemulţumit, de către prim-ministru", a spus Rareş Bogdan, la Parlament.

El a subliniat că, în contextul actual, este nevoie de unitate, coeziune şi responsabilitate faţă de români.

"România este într-un climat geopolitic care trebuie să ne facă extrem de responsabili. Fricile, dacă ne uităm pe cercetările sociologice, s-au schimbat în România. Frica faţă de conflict armat, faţă de război a trecut pe primul loc, românii se gândesc extrem de serios la asta, au siguranţa umbrelei de securitate NATO şi, de asemenea, îi preocupă preţurile la alimente şi la energie. Gândiţi-vă că aceste chestiuni sunt cele care trebuie să ne preocupe pe noi, iar noi, ieri, în cadrul coaliţiei, asta am făcut. Nu o să venim să arătăm cu degetul în acest context spre niciun ministru, o spun din start, pentru că în acest moment este nevoie de unitate, de coeziune şi de responsabilitate faţă de români. (...) În momentul acesta, să creăm o problemă la nivelul coaliţiei, la nivelul Guvernului şi la nivelul PNL ar însemna din partea noastră inconştienţă şi iresponsabilitate. Românii vor linişte, românii se îndreaptă spre forţele tradiţionale, spre oamenii din main stream tocmai pentru că le pot da siguranţă, le pot da încredere. (...) Astăzi nu ne uităm la scoruri politice, ne uităm la responsabilitate şi la cum să le dăm siguranţă românilor", a spus liberalul, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă a crescut cu peste 12% în ceea ce priveşte gradul de popularitate şi încredere

 

Potrivit lui Rareş Bogdan, sondajele interne ale PNL arată că Nicolae Ciucă a crescut cu peste 12% în ceea ce priveşte gradul de popularitate şi încredere, în ultimele trei săptămâni.

"În cadrul sondajelor de opinie am putut vedea că cel mai popular personaj politic din România în acest moment este Volodimir Zelenski, cu un grad de popularitate şi încredere de 68%. Am putut vedea că preşedintele Biden şi-a dublat încrederea, am văzut că domnul Macron, care era undeva la 16% în România, acum datorită parteneriatului cu Occidentul, cu NATO, cu UE a ajuns la cote de peste 35%. Am văzut o creştere accentuată şi datorită profilului şi datorită modului în care s-a comportat în această criză ucraineană şi datorită carierei sale pentru premierul Nicolae Ciucă, ce a crescut în trei săptămâni cu peste 12 procente", a spus Rareş Bogdan.

Întrebat, în context, această creştere ar constitui vreun pericol pentru anumite persoane din PNL, el a răspuns: "Nu se pune problema aşa pentru că suntem responsabili, pentru că Florin Cîţu are la rândul său un rol extrem de important ca preşedinte al Senatului, al doilea om în stat, în ceea ce înseamnă stabilitatea României. Este cunoscută expertiza lui Florin pe chestiuni economico-financiare şi nu se pune problema unui conflict în interiorul PNL".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel