Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rareș Bogdan: Cota unică de impozitare este o linie roșie pentru PNL
WhatsApp
PNL nu va participa la nici o mărire de taxe, iar orice discuție despre sistemul de impozitare trebuie făcută în coaliție, cu ușile închise, susține Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL.
rares-bogdan

Rareș Bogdan spune că disputele dintre PSD și PNL pe tema sistemului de impozitare că „sunt dispute în studiouri de televiziune, nu sunt dispute în cadrul coaliției”.

„Pentru PNL, cota unică de impozitare este o linie roșie, este o chestiune care ține nu doar de identitate liberală, ci ține de normalitatea adunării la buget a maximului de bani în sistemul financiar gândit în această țară. Sigur că putem să ne ducem în schimb spre o proiecție privind TVA-ul, unde România stă la încasare mult mai prost ca alte state, Germania are 93% încasare, România are doar 65% încasare și asta după ultimele șase luni, înainte era chiar mai mic. Aici da, putem să gândim radarul mărfurilor, putem să gândim să fiscalizăm absolut tot ce intră în țară, să nu se mai plimbe TIR-uri cu un aviz pe la șapte distribuitori sau șapte depozite de legume-fructe, de flori sau de hidrocarburi (...). Deci discuția nu a existat încă oficial. Atunci când partenerii de guvernare din PSD vor veni cu o abordare oficială, putem să dăm un răspuns oficial”, a declarat Rareș Bogdan, la RFI.

El spune că orice decizie trebuie luată în coaliție.

„Orice discuție, din punctul meu de vedere, trebuie luată în interiorul coaliției, cu ușile închise și apoi, cum e în orice stat civilizat, primul-ministru iese și anunță măsuri. Ce vă pot garanta este că PNL nu va participa la nici o mărire de taxe”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

Cota unică de impozitare este o linie roșie pentru PNL

 

Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea și așa va rămâne, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a spus că discuțiile despre schimbarea sistemului de impozitare se poartă „mai mult la televizor” decât în coaliție.

Întrebat dacă a discutat cu premierul sau cu ministrul de Finanțe despre impozitul progresiv, Klaus Iohannis a spus că discuții au fost.

„Discuție, evident, sunt și este ușor de înțeles de ce sunt aceste discuții, în condițiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanța toate subvențiile care au fost decise, de exemplu, în sectorul energetic. Este nevoie, pe de cealaltă parte, de venituri și toată lumea caută venituri în plus. Însă, în acest moment nu există o decizie la nivelul coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând, dar nu este, după părerea mea, greșit, să fie luate în discuție diferite variante posibile. Însă românii nu trebuie să trăiască cu teama că mâine se schimbă sistemul de impozitare și dintr-odată trebuie să plătească mai mult”, a spus președintele Iohannis.

Președintele a mai spus că aceste lucruri deocamdată rămân cum sunt stabilite.

„Discuțiile care se poartă în mod nu neapărat cu titlu de noutate se poartă mai mult la televizor decât în coaliție. Deci nu există o decizie politică pe creșterea impozitului sau a taxării. Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea a ceea ce așa va rămâne”, a punctat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel