Candidata la alegerile prezidențiale din partea Partidului Puterii Unioniste, Ramona Ioana Bruynseels, a declarat, luni seara, că România și Rusia sunt partenere în cadrul NATO. Astăzi, pe pagina sa de Facebook, candidata PPU a făcut unele precizări în legătură cu declarațiile sale.
„În primul rând, mă bucur că sunt urmărită și le mulțumesc celor care au găsit timp să scrie despre mine. Apreciez și criticile și sfaturile bune.
Sunt convinsă, însă, că nu pune nimeni la îndoială faptul că nu aș ști structura NATO și relațiile ei cu Rusia.
Pentru cine nu știe, am fost inclusiv, câțiva ani, reporter voluntar în presa militară, la Radio și TVR Cluj.
Când am răspuns întrebării, mă refeream la faptul că România, membră a NATO, trebuie să aibă exerciții comune, colaborare cu Rusia. Suntem, împreună cu Rusia, implicați în tot ce se întâmplă în regiunea noastră și împreună trebuie să veghem asupra stabilității regionale. A fost o inversiune a topicii frazei, care a generat această neînțelegere.
Da, am avut o exprimare nefericită și a fost speculată ca atare“, a explicat Ramona Ioana Bruynseels într-o postare.
Candidat PPU a postat și două fotografii ca „dovadă“ a faptului că are cunoștințe depsre structura euro-atlantică, un din timpul unui exercițiu militar NATO de la Turda, și alta în care apare alături de Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general NATO, „care mi-a fost profesor la Harvard“, a precizat aceasta.
Amitnim că, aseară, În timpul unei emisiuni de la Digi 24, candidata la prezidențiale a fost întrebată de moderator despre partenerii din Est ai României, trimitere la Republica Moldova ori Ucraina.
”Nu îi ignorăm total și nici nu avem cum. Suntem împreună cu Rusia parte a NATO, trebuie să ne continuăm exercițiile bilaterale și exercițiile din cadrul NATO pe partea militară”, a răspuns Bruynseels.
În realitate, relațiile româno-ruse sunt extrem de reci, țara noastră făcând parte din Alianța Nord-Atlantică și primind frecvent, în calitate de gazdă a scutului anti-rachetă de la Deveselu, amenințări din partea Rusiei. Mai mult, relațiile dintre NATO și Rusia s-au răcit foarte mult în ultimii ani din cauza anexării Crimeei și a luptelor din estul Ucrainei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News