Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rafila: Centrele de testare COVID vor fi redeschise; Numărul cazurilor s-a dublat în ultima săptămână în România
WhatsApp
Centrele de testare COVID vor fi redeschise, a anunţat ministrul sănătăţii, pe fondul dublării numărului de infectări cu coronavirus în ultima săptămână în România. 

Alexandru Rafila le recomandă celor care au simptome să meargă la medicul de familie. Ministrul sănătăţii aminteşte, de asemenea, că regulile de igienă trebuie respectate în continuare, iar purtarea măştii în spaţiile aglomerate asigură protecţie împotriva infectării.

Rafila: Centrele de testare COVID vor fi redeschise

 

„Nimeni nu impune nimic, sunt doar recomandări. Utilizarea măştii în spaţii închise sau în mijloacele de transport în comun şi evitarea aglomeraţiei sunt măsuri deja cunoscute, la fel ca şi igiena mâinilor. Autorităţile locale ar trebui să aibă vedere igienizarea periodică a mijloacelor de transport în comun.

Şi încă un lucru extrem de important, să asigurăm aerisirea spaţiilor publice. Aerisirea este una dintre metodele cele mai eficiente de reducere a transmiterii, nu costă nimic, trebuie doar iniţiativă şi rigoare să aerisească spaţiile publice în care periodic sunt persoane în număr mare“, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi. 

Rafila: Numărul cazurilor s-a dublat în ultima săptămână în România 

 

Numărul cazurilor de COVID este în creştere în ţara noastră, aproape că s-a dublat în ultima săptămână, fiind înregistrate aproape 8.000 de noi infectări. Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a menţionat că tulpina Omicron este în continuare dominantă în ţara noastră, însă nu exclude ca varianta BA.5 a virusului să existe şi la noi, în condiţiile în care se estimează că aceasta va deveni preponderentă la nivel internaţional. 

Ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că sunt luate în calcul două scenarii. Primul, vârful de infectări este posibil să aibă loc în perioada 7-10 august, iar a doua variantă arată că vârful de îmbolnăviri ar putea fi înregistrat spre finalul lunii august-începutul lunii septembrie.

„Un număr săptămânal de cazuri de circa 70.000, asta înseamnă 10.000 de cazuri pe zi. Rămâne de văzut dacă aceste lucruri se vor confirma în acest fel. Discutăm de un virus foarte variabil şi la care principala caracteristică a lui din ultimul an de zile a fost modificarea transmisibilităţii, din fericire, cu scăderea patogenităţii şi sperăm ca acest lucru să se confirme şi în perioada următoare“, a mai spus Rafla.

Ministrul sănătăţii le recomandă celor care au simptome să se testeze la medicul de familie sau la centrele de testare, care vor fi redeschise în perioada următoare. El a mai adăugat că centrele ambulatorii din ţară şi din Bucureşti au cantităţi suficiente de antivirale, iar cei care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 o pot face în cele 10.000 de cabinete ale medicilor de familie, potrivit Radio România Actualități.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel