Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Radu şi Alexandru Mazăre vor să meargă la înmormântarea mamei lor: au făcut cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi
WhatsApp
Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre şi fratele său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre, condamnaţi la nouă ani de închisoare, respectiv trei ani de închisoare, au făcut cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi pentru a fi prezenţi la înmormântarea mamei lor. 
Radu şi Alexandru Mazăre vor să meargă la înmormântarea mamei lor. Au făcut cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi

Cererea urmează să fie analizată de câte o comisie, iar cei doi fraţi vor afla, luni, dacă îşi vor putea conduce mama pe ultimul drum.

Avocata Lizeta Haralambie a declarat  că Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre au depus câte o cerere la penitenciarele unde sunt încarceraţi pentru fi prezenţi la înmormântarea mamei lor. Aceste cereri urmează să fie analizate de o comisie în cursul zilei de luni, potrivit Antena3.

Gabriela Mazăre a murit, joi, în urma unor probleme cardiace. Decesul său a survenit la trei zile după ce Alexandru Mazăre a primit o condamnare definitivă de trei de ani de închisoare. Mama celor doi frați va fi înmormântată tot luni. 

Gabriela Mazăre a avut trei copii: pe Radu, fostul primar al Constanţei, pe Alexandru, fost parlamentar de Constanţa şi pe Mihai, care nu a deţinut funcţii publice.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumente de către procurorii DNA.

Alexandru Mazăre a fost încarcerat în urmă cu patru zile după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul campusului social “Henri Coandă”.

 

Alexandru Mazăre, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

 

Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, a fost condamnat pe 10 mai, la trei ani de închisoare cu executare.

Alexandru Mazăre a fost deputat în mandatul 2004-2008 şi apoi, de două ori, senator al României, între 2008 - 2012 şi 2012 - 2016.

În dosarul campusului social Henri Coandă, fostul primar al Constanței, Radu Ştefan Mazăre, a fost acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii, iar fratele acestuia, fostul senator PSD Alexandru Mazăre, a fost acuzat de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii. În cazul lui Radu Mazăre, Curtea Supremă a decis încetarea procesului penal. 

În iunie 2018, aceeaşi instanţă i-a achitat atât pe Radu Mazăre, cât şi pe fratele său, Alexandru Mazăre, cei doi fiind sancţionaţi cu amendă penală în valoare de 5.000 de lei. La acea vreme, Alexandru Mazăre a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, dar amendat pentru fals în declaraţii.

Judecătorii ÎCCJ au decis să menţină achitarea în cazul lui Radu Mazăre, însă au schimbat amenda penală cu închisoare cu executare în cazul lui Alexandru Mazăre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel