Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Quenele - din cartofi, șuncă și brânză. Rezultatul acestor găluște îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas
WhatsApp
Quenele din cartofi cu șuncă și brânză sunt o opțiune excelentă pentru un mic dejun copios sau o cină ușoară pentru întreaga familie. 
Quenele, din cartofi, șuncă și brânză. Rezultatul acestor găluște îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas. FOTO: colaj capturi foto russianfood.com

Dacă fierbeți cartofii în avans, un preparat delicios va fi gata în aproape câteva minute. Coacem quenelles din cartofi cu șuncă și brânză, le facem un sos din smântână, brânză topită și condimente - și să începem masa!

„Cartofi” din griș cu pudră de cacao, fără cuptor! Un dulce delicios din câteva mișcări

 

Quenele din cartofi cu șuncă și brânză - Ingrediente (pentru 3 porții)

 

Pentru quenele:

- cartofi - 600 de grame (6 bucăți)

- șuncă - 150 de grame

- gălbenușuri de ou - 2 bucăți

- brânză tare - 100 de grame

- pătrunjel (verde) - 10 grame

- mărar (verde) - 10 grame

- ceapă verde - 10 grame

- ulei vegetal - 1 lingură

- sare după gust

- piper negru măcinat după gust

- nucșoară măcinată - 1 praf.

Pentru sosul de brânză:

- smântână (conținut de grăsime 20%) - 150 de mililitri

- brânză topită - 100 de grame

- boia măcinată - 2 lingurițe

- usturoi - 1 cățel

- oregano uscat - după gust

- sare după gust.

Skordalia, o delicioasă cremă tartinabilă grecească din usturoi și cartofi. Rețeta foarte rapidă a unui aperitiv exotic, ușor de preparat

 

Quenele din cartofi cu șuncă și brânză - Mod de preparare

 

Mai întâi pregătiți toate ingredientele necesare pentru a face quenele din cartofi cu șuncă și brânză. Spălați cartofii și fierbiți în coajă până se înmoaie, aproximativ 20 de minute. Se răcesc cartofii, se curăță și se dau pe răzătoare grosieră.

Tăiați șunca cubulețe mici și puneți-o într-un castron cu cartofii răzuiți. Se răzuiește brânza pe răzătoarea grosieră și se pune în bolul cu ​​cartofi și șuncă.

Se spală și se usucă verdeața și ceapa verde, se toacă mărunt și se adaugă la masa de cartofi.

Separați ouăle în albușuri și gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în castronul cu cartofii răzuiți, ierburile, brânza și șunca. 

Acum este timpul să adăugăm sarea și piperul, după gust, și nucșoara. Amestecați totul bine. Porniți cuptorul să se încălzească până la 180 de grade.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Formați quenelles cu mâinile umede și puneți-le pe tavă. Ungeți partea superioară a quenellelor cu ulei vegetal.

Puneți tava în cuptorul încins și coaceți la 180 de grade timp de 15-20 de minute.

Arepas din porumb. Cea mai delicioasă gustare, din ingrediente deloc costisitoare. Cu efort minim, vei pregăti o bunătate ce va stârni o avalanșă de laude!

În timp ce se coc quenelles, faceți sosul. Se toarnă smântâna într-o cratiță și se aduce la punctul de fierbere. Adăugați sare, boia de ardei și oregano.

Se curăță usturoiul și se dă pe răzătoarea fină. Adauga usturoiul în cratița cu smântâna și condimentele. Adăugați brânză topită și amestecați. În timp ce amestecați, aduceți la punctul de fierbere și topiți brânza.

Scoateți quenelele din cuptor, aranjați-le pe farfurii și serviți imediat cu sos de brânză. Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt       
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g       
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G        

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel