Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pune un sul de hârtie igienică înmuiat în oțet în vasul de toaletă. Gestul simplu și ieftin care te scapă de bătăi de cap și de instalator
WhatsApp
Toaleta este îngălbenită și are depuneri de piatră? Iată câteva metode simple prin care  puteți scăpa de multe bătăi de cap.  De exemplu, poți pune un sul de hârtie igienică înmuiat în oțet, peste noapte. Efectul este garantat. 
Pune un sul de hârtie igienică înmuiat în oțet în vasul de toaletă. Gestul simplu și ieftin care te scapă de bătăi de cap și de instalator

Un vas de toaletă lucios și strălucitor este mândria oricărei gospodine, dar pentru ca "prietenul tău alb" să arate îngrijit, trebuie să ai grijă de el în mod constant. Pe lângă faptul că depunerile de calcar și petele galbene strică aspectul vasului de toaletă, ele reduc și calitatea apei și provoacă mirosuri neplăcute.

Iată câteva trucuri care vă ajută să scăpați de petele galbene din vasul de toaletă.

Înainte de a începe să frecați vasul de toaletă, merită să analizați cauzele acestei murdării. De cele mai multe ori, acestea apar din cauza apei tari de la robinet, precum și a pietrei de urină și a resturilor alimentare de pe suprafața instalațiilor sanitare. Cel mai bine este să vă curățați toaleta în mod regulat pentru a evita acumularea de placă - cu cât este mai multă placă, cu atât este mai greu să scăpați de ea.

Trucuri simple pentru a curăța vasul de toaletă

 

Puteți preveni îngălbenirea sau acumularea de calcar prin instalarea de filtre de apă sau prin utilizarea de tablete speciale pentru toaletă.

Există un algoritm general pentru cei care doresc să își curețe toaletele rapid și eficient:

* închideți apa;
* lăsați-o să să scurgă din bazin;
* folosiți un piston pentru a o împinge afară din vasul de toaletă sau goliți-o cu totul;
* aplicați detergentul pe întreaga suprafață a părții interioare a vasului de toaletă;
* se lasă să stea timp de o oră;
* Clătiți vasul de toaletă cu apă curată.

De acolo, apa poate fi deschisă din nou și puteți utiliza în siguranță instalația sanitară. Principalul lucru este să nu încercați să rupeți bucăți de placă cu obiecte metalice în timpul curățării, altfel ați putea zgâria vasul de toaletă.

Cum să eliminați rapid depunerile de piatră cu acid citric

 

Diferiți acizi sunt excelenți în dizolvarea oricăror depuneri, inclusiv a calcarului și a calculilor urinari. Puteți folosi oțet sau acid citric, există mai multe utilizări pentru acestea:

* luați hârtie igienică, înmuiați-o în oțet și puneți-o pe zonele cele mai murdare, lăsați-o câteva ore și apoi clătiți-o cu apă;

* Se presară câte 2 pliculețe de acid citric în rezervor și în interiorul vasului de toaletă și se lasă așa timp de 3-4 ore, apoi se freacă activ vasul de toaletă cu o perie.

* Gospodinele cu experiență spun că, dacă respectați tehnica, acidul citric și acidul acetic sunt unele dintre cele mai bune produse de curățare a instalațiilor sanitare.

Pune un sul de hârtie igienică înmuiat în oțet în vasul de toaletă

 

A doua opțiune de detergent este o combinație de oțet și sare sau oțet și bicarbonat de sodiu. Trebuie să luați 1 cană de oțet și să îl încălziți la o temperatură de 40˚C. Dizolvați 1 linguriță de sare (sifon) în acest lichid și aplicați amestecul pe suprafața instalațiilor sanitare. Pe zonele deosebit de murdare, frecați soluția cu o mână înmănușată sau cu un burete. Închideți capacul toaletei și lăsați-o peste noapte, apoi spălați vasul de toaletă dimineața cu apă curată.

Toarnă sucul în WC

 

Oricât de ciudat ar suna - populara băutură carbogazoasă CocaCola este excelentă pentru a îndepărta rugina și placa bacteriană. Băutura conține acid carbonic și acid ortofosforic, ceea ce sfârșește prin a avea un efect de curățare excelent. Dacă doriți să folosiți această metodă, cumpărați 2 litri de cola și turnați băutura în vasul de toaletă. Lasă-l timp de 2-3 ore, apoi freacă viguros vasul de toaletă cu o perie și clătește reziduurile de cola cu apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel