Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pune un ban în tortul tău de la ziua de naștere. Află tot ce trebuie să știi despre superstițiile aniversare pentru a fi bogat și norocos
WhatsApp
Superstițiile pentru aniversări sunt abundente în întreaga lume. Vă vom prezenta anumite practici care coincid în unele culturi și diferă în altele. Dar, în toate, sărbătoarea zilei de naștere va fi asociată cu noroc sau ghinion în funcție de ceea ce facem în ziua respectivă.
Pune un ban în tortul tău de la ziua de naștere. Află tot ce trebuie să știi despre superstițiile aniversare pentru a fi bogat și norocos

Chiar și cei care nu cred în superstiții nu au nimic de pierdut dacă încearcă aceste practici. Vor adăuga doar o notă magică, distractivă și supranaturală acelei zile speciale. Dacă vrei să afli care sunt principalele superstiții ale zilei de naștere, atunci mai bine citești până la sfârșit, înainte să vină următoarea ta zi de naștere.

 

Lumânările de pe tort de ziua de naștere

 

Conform vechilor tradiții sudice din Statele Unite, există credința că lumânările de pe un tort de ziua de naștere au puterea de a ne ajuta cu viața amoroasă. Mai exact, se spune că dacă reușim să suflăm toate lumânările de pe tort în același timp, ne vom căsători în decurs de un an.

Dar, în cazul în care nu le putem stinge pe toate, numărul de lumânări care rămân aprinse va fi un semn de prevestire al anilor care au mai rămas până în ziua nunții noastre. Deci, dacă nu vrei să te căsătorești încă, probabil că nu ar trebui să sufli prea tare.

 

Dorința de ziua de naștere

 

A-ți pune o dorință în timp ce stingi lumânările de pe tort este una dintre cele mai faimoase și cunoscute superstiții de ziua de naștere din lume. Dar pentru cei care nu o cunosc, superstiția ne dictează că trebuie să le stingem pe toate dintr-o suflare, dacă vrem să ne împlinească dorința. Deși există o condiție suplimentară pentru ca aceasta să se împlinească, și anume că nu trebuie să spunem nimănui despre dorința noastră.

Desigur, este posibil ca, pe măsură ce se adaugă mai multe lumânări la tort, aceasta să devină o sarcină mai dificilă de-a lungul anilor. Deși, dacă inspiri adânc, îți poți crește șansele ca dorința să îți devină realitate. Se crede că această superstiție și-ar putea avea originea în Germania. Unde, pentru a facilita munca, oamenii au adăugat pur și simplu o lumânare foarte mare în mijlocul tortului, ceea ce atunci când a fost stinsă însemna că dorința făcută se va îndeplini.

 

Ban în tortul aniversar 

 

Aceasta este o altă superstiție a zilei de naștere care are de-a face și cu tortul și, mai precis, cu obiectele ascunse din interiorul acestuia. Vorbim despre monede, inele și alte obiecte, despre care se crede că cei care au norocul să le găsească se vor bucura de noroc, bogăție și dragoste.

De exemplu, dacă un oaspete care primește felia cu inelul înăuntru va fi următorul căsătorit. Dacă acea persoană este deja căsătorită, inelul oferă pur și simplu un impuls de noroc. O altă tradiție cere adăugarea unui ban la amestec înainte de coacere. Cine primește felia cu banul va ajunge să fie bogat.

 

Nu spune „La mulți ani!” în avans

 

Când întâlnești un prieten care are o zi de naștere viitoare, este firesc să-i urezi acelei persoane „La mulți ani!” în avans. În unele părți ale lumii, totuși, dorința ta aparent nevinovată ar trebui să-i aducă ghinion.

În Rusia, de exemplu, nu ar trebui să sărbătorești niciodată o zi de naștere până în ziua efectivă a evenimentului. Dacă nu reușiți să ajungeți în ziua aceea, așteptați până mai târziu pentru a evita ghinionul. În Germania, chiar și să-i urezi cuiva „La mulți ani!” înainte de ziua evenimentului este ghinion. Doar ca să fie siguri, unii superstițioși din acea țară nu le oferă copiilor nici un cadou decât a doua zi după ziua de naștere.

Ce se întâmplă dacă îți uiți complet ziua de naștere? Deși poate părea puțin probabil, unii spun că este de fapt noroc dacă uiți sincer să-ți sărbătorești ziua de naștere.

 

Urările de ziua de naștere la timp

 

În timp ce în unele culturi este ghinion să sărbătorești prea devreme, unele superstiții sugerează că oferirea de urări de ziua de naștere la momentul potrivit aduce noroc. Dacă cineva din familie sărbătorește o zi de naștere, sunați-o dimineața la prima oră și spuneți „La mulți ani!” pentru a maximiza norocul. 

Urările de ziua de naștere la timp sunt deosebit de importante atunci când sunt implicați copiii. În acest caz, urările de ziua de naștere ar trebui să fie oferite imediat ce copilul se trezește, înainte ca alte activități să aibă loc. Dacă aveți copii mici dornici să deschidă cadouri, probabil că aceasta nu va fi o problemă.

 

Întoarcerea în copilărie

 

În unele culturi extrem de norocoase, oamenii au ocazia să redevină copii când ating o anumită vârstă. De exemplu, când un bărbat împlinește vârsta de 61 de ani în Japonia, intră în kanreki sau a doua copilărie. El trebuie să poarte o pălărie roșie și o vestă roșie pentru a simboliza întoarcerea sa în copilărie. 

Din acest moment, toate problemele tale sunt uitate și ți se oferă darul unei table curate, sau un fel de renaștere. În Coreea, această tradiție apare când se împlinește vârsta de 60 de ani. De ziua aceea specială, oamenii se pot întoarce la anul în care s-au născut și, în esență, o pot lua de la capăt.

 

Tragerea de urechi

 

La fel ca americanii, și italienii au un obicei ciudat de a sărbători o zi de naștere trăgând de lobul urechii. 

Superstiția provine din ideea că urechile lungi sunt considerate un simbol că vei trăi o viață lungă. Pentru a crește lungimea lobilor urechii, cel puțin simbolic, trebuie să trageți ușor de lobul urechii pentru fiecare an din viață. De asemenea, puteți cere unui prieten de încredere sau membru al familiei să vă ajute cu tradiția. Efectuarea acestui ritual se spune că aduce noroc în viață și în anul care urmează.

 

Nu te căsători de ziua ta de naștere

 

O zi de naștere poate fi o zi perfectă pentru tort, cadouri și petrecere, dar există unele lucruri pe care pur și simplu nu ar trebui să le faci în ziua ta cea mare, cel puțin conform superstiției. 

De exemplu, să te căsătorești de ziua ta este cu siguranță un renunț, deoarece se crede că aduce ghinion în dragoste. Evită să te căsătorești cu cineva a cărui zi de naștere este în aceeași lună cu a ta, deoarece va însemna cu siguranță o căsnicie furtunoasă. 

Din fericire, poate, ziua ta de naștere este considerată un moment excelent pentru a muri. Sigur, ești mort, dar a muri de ziua ta înseamnă că mântuirea ta este aproape garantată, dacă asta e vreo consolare.

 

Alimente de evitat de ziua ta de naștere

 

Diverse culturi cred că consumul anumitor alimente de ziua ta îți poate aduce noroc, în timp ce altele enumeră anumite alimente de evitat în timpul sărbătoririi. În China, de exemplu, consumul de tăiței aduce vibrații bune, așa că în loc de prăjiturile de ziua de naștere, sărbătorile din China mănâncă tăiței pentru longevitate. În India, pe de altă parte, oamenii cred că este ghinion să consumi sare în ziua lor aniversară.

 

Bolnav de ziua de naștere

 

Una dintre cele mai comune superstiții spune că, dacă cineva este bolnav de ziua lui, înseamnă că ghinionul îl așteaptă pentru tot restul anului. 

De asemenea, unii oameni cred că primirea unui cadou pentru o persoană bolnavă înseamnă că acesta este ultimul și nu vor putea vedea următorul cadou.

 

Cadouri de evitat de ziua de naștere 

 

Deși cadourile sunt ceva normal când vine vorba de o zi de naștere, trebuie să fim atenți la ceea ce oferiți. Ar trebui să ai grijă ce dai.

Conform tradițiilor chineze, există anumite lucruri pe care ar trebui să le eviți, cum ar fi florile, obiectele ascuțite, lumânările și oglinzile. Nu oferi niciodată un ceas cadou, deoarece reprezintă timpul și ar putea sugera că timpul persoanei se epuizează. De asemenea, evita să-i dai pantofi partenerului tău, deoarece expresia „dau papucii” sună foarte asemănător cu cuvintele folosite pentru a te despărți de cineva. 

 

Prezicerea viitorului la ziua de naștere

 

O prezicere destul de comună făcută pentru copiii mici este să plaseze o serie de obiecte în jurul lor la prima lor zi de naștere și să vezi pe care o alege.

De exemplu, în China, părinții înconjoară copilul cu obiecte simbolice care le pot prezice viitorul. Dacă băiatul caută bani, înseamnă că ar putea fi bogat când va crește. Dar dacă copilul ia o păpușă, este posibil să aibă mulți copii.

Cunoașteți alte superstiții pentru zilele aniversare? Spune-ne în comentarii!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel