Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pune o ceapă în congelator pentru 15 minute. Un truc atât de simplu, care te scapă de o mare bătaie de cap
WhatsApp
Pune o ceapă în congelator pentru 15 minute, înainte de a te apuca de gătit. Un truc atât de simplu, care te scapă de o mare bătaie de cap
Pune o ceapă în congelator pentru 15 minute. Un truc atât de simplu, care te scapă de o mare bătaie de cap

Gospodinele știu cât de greu este să gătești în fiecare zi. În primul rând, trebuie să inventezi tot timpul ceva nou. În al doilea rând, trebuie să monitorizați în mod constant aprovizionarea cu produse. Pentru a scăpa de unele bătăi de cap, vă dezvăluim mici trucuri de gătit pe care le știu gospodinele cu experiență și care vă vor ajuta să faceți față provocărilor legate de gătit și să economisiți timp prețios.

Pune o ceapă în congelator pentru 15 minute

Ceapa se potrivește perfect cu majoritatea alimentelor și este parte integrantă a multor gustări.

Bucătarii le consideră, pe bună dreptate, unul dintre cele mai importante ingrediente. Dar leguma înțepătoare ne face adesea să plângem. Și pentru a evita acest lucru, gospodinele au găsit un mic truc.

De ce să pui ceapa în congelator? Pentru a evita lacrimile la decojirea cepei, trebuie doar să o puneți în congelator timp de 15 minute. Acolo se vor răci puțin și nu vă vor deranja în timpul decojitului. Un sfat foarte util care mi-a fost de multe ori util.

Cum să decojești un ou cât ai clipi

 

De exemplu, toată lumea știe cât de dificil este să decojești un ou fiert din coajă. Mai ales dacă este proaspătă, făcută în casă. Pentru a ușura procesul, oul trebuie așezat pe suprafață și rulat înainte și înapoi cu palma mâinii. Învelișul se sparge și se desprinde în câteva secunde. Se poate folosi și o lingură: strecurați-o sub coajă și scoateți-o ușor din ou.

Există, de asemenea, o metodă cu agitare într-un pahar. Produsul se coboară într-un pahar cu pereți groși, se adaugă puțină apă, gaura se acoperă cu mâna și oul se agită energic. După această procedură, coaja de ou se desprinde instantaneu.

Banană în loc de ou

 

Poate nu vă vine să credeți, dar nu trebuie să folosiți un ou pentru a face aluat de copt. Dacă se întâmplă ca acest ingredient să nu fie disponibil, îl puteți înlocui cu o jumătate de banană. Credeți-mă, banana cu siguranță nu va face rău și produsele de patiserie vor ieși foarte bine și foarte pufoase.

În plus, ouăle pot fi înlocuite și cu alte fructe. De exemplu, un ou reprezintă un sfert de cană de mere, dovleac sau piure de dovleac. Aceste ingrediente leagă și umezesc bine aluatul și pot înlocui destul de bine ouăle obișnuite.

Pune usturoiul proaspăt în cuptorul cu microunde

 

Există momente în care este dificil să decojești usturoiul proaspăt. Îți voi spune despre o metodă care îți va lua doar 15 secunde. Luați usturoi proaspăt, puneți-l în cuptorul cu microunde la puterea cea mai mică. Așteptați exact 15-30 de secunde și scoateți usturoiul care a fost deja decojit. Atât de rapid și ușor!



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel