Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pune bicarbonat de sodiu în chiuvetă în fiecare săptămână. Rezolvi o mare problemă și vei sta liniștită tot timpul
WhatsApp
Una dintre cele mai urâte situații pe care le întâlnim în bucătărie este atunci când se înfundă scurgerea de la chiuvetă. Evident, nu vorbim doar de un blocaj total, ci de înfundarea, în timp cu o mâzgă enervantă. Din fericire, nu trebuie să arunci bani pe produse scumpe pentru a rezolva această problemă. Te poți baza pe două ingrediente "banale": bicarbonat de sodiu și oțet. 
Șapte probleme pe care bicarbonatul le rezolvă cât ai clipi. Cele mai eficiente trucuri

Pune bicarbonat de sodiu în chiuvetă în fiecare săptămână pentru a evita înfundarea țevilor de scurgere. Nu trebuie să ajungi în situația dramatică în care să se înfunde complet. O curățare regulată a scurgerii cu bicarbonat poate fi suficientă pentru a preveni apariția cazurilor mai grave și pentru a rezolva o mare problemă: mirosurile urâte care se ridică din scurgere. 

Cele două ingrediente minune de care ai nevoie: bicarbonatul de sodiu și oțetul. Acestea pot elimina mâzga care se depune pe interiorul țevilor. Iată cum poți rezolva blocajele dificile.

4 PAȘI PENTRU A DESFUNDA SCURGEREA CU BICARBONAT DE SODIU ȘI OȚET

 

Urmați acești pași simpli pentru a desfunda scurgerea:

PASUL 1:

Începeți prin a turna o oală cu apă clocotită în scurgere.

PASUL 2:

Toarnă o cană de bicarbonat de sodiu și o cană de apă sau o cană de oțet.

PASUL 3:

Acoperiți cu dopul de scurgere și așteptați 5 până la 10 minute.

PASUL 4:

Turnați din nou apă clocotită în scurgere.

Reacția dintre bicarbonatul de sodiu și oțet ajută la desprinderea mizeriei din scurgere, iar apa clocotită din pasul 4 ajută la îndepărtarea acesteia din interiorul țevilor.

Am stabilit deja că amestecul de bicarbonat de sodiu și oțet poate fi folosit ca un curățător natural. Însă sunteți curioși de știința din spatele modului în care funcționează?

ORA DE CHIMIE: CUM AJUTĂ BICARBONATUL DE SODIU ȘI OȚETUL LA DESFUNDAREA SCURGERILOR

 

Bicarbonatul de sodiu este o bază. Oțetul este alcătuit din apă și acid acetic, care este, cum probabil ați ghicit, un acid.

Atunci când le combini, are loc o reacție în care se schimbă moleculele, iar rezultatul este dioxid de carbon și apă. Astfel, amestecul va bolborosi în zonele afectate de mâzgă și o va desprinde de pe interiorul țevilor. 

Țevile de canalizare nu sunt presurizate ca sistemul de apă obișnuit. Atunci când folosiți apă clocotită pentru a spăla scurgerea, se adaugă presiune. Împreună cu gravitația, această presiune ajută la îndepărtarea mizeriei nedorite din țevi și la deblocarea scurgerii.

Folosit săptămânal, bicarbonatul de sodiu poate funcționa ca un detergent natural pentru canalizare, iar beneficiile curățării regulate a canalizării sunt evidente: poate ajuta la menținerea canalizării fără a se înfunda și la eliminarea mirosurilor neplăcute.

În concluzie, bicarbonatul de sodiu, oțetul și apa clocotită pot ajuta la curățarea naturală a scurgerilor.  

Totuși, dacă vă confruntați cu un blocaj sever care trebuie dizolvat imediat, este posibil să fie nevoie să folosiți un produs mai puternic, cum ar fi produsele de specialitate din comerț.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel