Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Psiholoaga Alla Kaun: Cum ar trebui ucrainenii să se concentreze asupra muncii în timpul războiului
WhatsApp
Psiholoaga ucraineană, Alla Kaun, a oferit sfaturi pentru presa locală din Ucraina despre ce ar trebui să faci pentru a nu lăsa ca războiul să te afecteze din punct de vedere profesional. „Alternați munca cu alte activități care vă ajută să scăpați de stres”, este sfatul ei.
Psiholoaga Alla Kaun: Cum să te concentrezi asupra muncii în timpul războiului (sursa foto: Pixabay)

În ciuda războiului, populația civilă trebuie să continue să muncească pentru a câștiga bani și a plăti taxe. Pentru că acestea din urmă merg la nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei. Cu toate acestea, având în vedere amenințarea constantă și informațiile despre noi bombardamente și distrugeri, acest lucru nu este ușor de făcut.

Psiholoaga Alla Kaun a împărtășit sfaturi utile despre cum să se concentreze asupra muncii în timpul războiului în canalul de telegrame "Psychological Support".

 

Stabiliți-vă un obiectiv pentru care munciți și nu vă pierdeți speranța

 

În primul rând, înțelegeți de ce lucrați acum. De exemplu, pentru a economisi venituri pentru propria mamă, pentru a fi util societății, pentru a susține economia Ucrainei sau pur și simplu pentru a nu sta degeaba. Definiți-vă obiectivul și conveniți cu dumneavoastră cu privire la semnificația acestuia.

Stabiliți-vă sarcini mici pentru următoarea oră sau două. Observați că ați făcut față cu ele. Pentru psihicul dumneavoastră, acesta va fi un semnal că sunteți în viață și gata să continuați să lucrați.

 

Alternați munca cu alte activități care vă ajută să faceți față situațiilor stresante

 

Pentru a face acest lucru, găsiți răspunsul la întrebarea ce vă ajută să treceți peste momentele dificile și de criză din viața de dinainte de război. De exemplu, poate fi rugăciunea, conversația telefonică cu rudele, exercițiile de respirație, studiile, reflecțiile în bucătărie, tricotatul, îmbrățișările, mâncarea delicioasă, tratamentele cu apă...

Păstrați legătura cu voi înșivă și verificați dacă aveți suficientă putere pentru a lucra. În caz de îndoială, este mai bine să le restabiliți folosind o strategie de rotație.

"Da, erai foarte puternic și capabil să lucrezi înainte de război, dar acum psihicul tău trece printr-un eveniment traumatizant. Revizuind în mod constant nivelul propriei "baterii" și dându-vă liniște, reduceți semnificativ posibilitatea de a dezvolta simptome ale tulburării de stres post traumatic", a declarat Alla Kaun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel