Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PSD și PNL au rupt coaliția la Satu Mare
WhatsApp
Consiliul Județean Satu Mare a hotărât marți eliberarea din funcțiile de vicepreședinți ai lui Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni, reprezentanți ai Partidului Național Liberal. În locul lor au fost votați Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău, din partea Partidului Social Democrat. Satu Mare e fief PSD. 

CJ Satu Mare a votat, marți, eliberarea din funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului Județean Satu Mare a lui Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni, reprezentanți ai PNL. Au votat pentru eliberarea din funcție a celor doi vicepreședinți 23 de consilieri județeni din totalul de 33 de consilieri în funcție.

În locul lor au fost aleși Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău din partea PSD.

„Consiliul Județean Satu Mare este motorul dezvoltării județului Satu Mare, lucru demonstrat în ultimii ani. Dezvoltarea județului se poate face doar atunci când toți partenerii susțin acest demers. Din păcate, în ultima vreme, o parte din conducerea PNL Satu Mare a susținut o politică a dezbinării și distrugerii, a blocării proiectelor de dezvoltare. Munca primarilor din județ, proiectele acestora, sunt puse în pericol și subordonate interesului și obiectivelor personale ale unei singure persoane. În urma acestui demers ieftin și politicianist, au de pierdut doar cetățenii județului Satu Mare. Ca să poţi genera o dezvoltare în care Consiliul Judeţean şi primăriile din județ să colaboreze pentru dezvoltarea comunității este nevoie de o echipă la județ, de o majoritate în consiliu și de un parteneriat cu primăriile, pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârșit și să fie atrase noi finanțări și investiții”, a spus Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Ionuț Stroe: Decizia PNL Satu Mare este una individuală

 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, marţi, că decizia organizaţiei Satu Mare de a renunţa la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană din cauza unor neînţelegeri cu UDMR este una individuală, iar funcţionarea şi parcursul coaliţiei de guvernare la nivel central nu sunt afectate de această situaţie.

"Este o decizie individuală a conducerii PNL Satu Mare. Structura centrală de conducere a partidului nu a fost informată în legătură cu această situaţie şi implicit nici în legătură cu această decizie, dar noi, în general, nu intervenim în politica locală sau judeţeană nici din punct de vedere administrativ, nici din punct de vedere al alianţelor din cadrul consiliilor. Funcţionarea şi parcursul coaliţiei la nivel central nu sunt afectate în niciun caz de această situaţie", a declarat Stroe, pentru Agerpres.

El s-a arătat convins că liderul PNL Satu Mare va informa conducerea centrală a partidului în legătură cu această situaţie.

Filiala judeţeană Satu Mare a PNL a anunţat, marţi, că renunţă la funcţiile de conducere din administraţia locală şi judeţeană, din cauza unor neînţelegeri cu UDMR.

"Filiala judeţeană a PNL Satu Mare a decis, în unanimitate, retragerea membrilor din funcţiile de conducere din Consiliul Judeţean Satu Mare şi Primăria Satu Mare. Am luat această hotărâre din mai multe considerente, dar sigur că principalele motive se leagă de politica hegemonică a UDMR şi lipsa unui parteneriat onest. UDMR nu a luat în calcul cel mai important element şi anume că noi, cei din PNL Satu Mare, suntem preocupaţi de atingerea unor obiective pe care ni le-am asumat în campania electorală fiecare dintre cei prezenţi şi nu ţintiţi, legaţi de anumite funcţii politice. Cu sau fără funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, PNL Satu Mare îşi va aduce aportul în realizarea unor obiective cu adevărat importante pentru municipiu şi judeţul Satu Mare. Alegătorii noştri nu sunt de vânzare. Cei care au votat PNL la alegerile din 2020 nu sunt de vânzare şi nu tranzacţionăm voturile celor care şi-au pus încrederea în noi", a declarat, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma.

El a acuzat organizaţia judeţeană a UDMR de "derapaje totalitare", respectiv încălcarea "repetată" a accesului la informaţii publice, întârzierea punerii în execuţie a unor lucrări din fonduri europene şi direcţionarea de fonduri publice către Uniune.

"Acţiunea noastră nu este îndreptată împotriva cuiva. Noi dacă avem o dispută cu UDMR, nu avem o problemă cu etnicii maghiari. Noi avem o dezbatere, o competiţie de idei şi de proiecte cu un partid numit UDMR, care s-a dovedit că are dublă comandă. Este şi în majoritatea din Guvernul României, dar face parte şi din Guvernul de la Budapesta", a susţinut liderul PNL Satu Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel