Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PSD, reacție după ce Lasconi i-a făcut "trădători" pe românii din diaspora: „Își iubesc țara"
WhatsApp
PSD a reacționat la criticile aduse de Elena Lasconi la adresa românilor din diaspora pe care i-a numit „trădători”. 

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muscel și candidată la președinția României din partea USR, a lansat critici dure la adresa românilor din diaspora. Aceasta a sugerat că aceștia și-ar fi trădat țara prin decizia de a pleca în străinătate. 

„Eu am pornit de jos (..) Nu sunt o trădătoare”

 

„Eu am pornit de jos, știu prin ce greutăți trec românii, pentru că am bătut țara asta în lung și în lat 25 de ani ca jurnalist și am coborât acolo unde politicienii nu coboară, acolo unde-i durere, acolo unde într-o casă nu au ce mânca copiii, unde stau câte nouă sau câte zece într-o cameră și e greu, e greu. […] Nu vreau să mă laud, nu îmi place să vorbesc despre mine și să mă laud și să zic mamă, cine sunt eu… Dar sunt loială, nu sunt o trădătoare și iubesc țara asta pentru că cel mai simplu lucru este să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte„, a declarat Elena Lasconi la Antena3 CNN.

„Și ei își iubesc țara și nu pot fi considerați trădători, doar pentru că au mers în căutarea unui trai mai bun departe de casă”

 

Gheorghe Cârciu, președintele PSD Diaspora, a criticat ferm declarațiile lui Lasconi. Într-o postare pe Facebook, Cârciu a condamnat denumirea românilor din diaspora drept „trădători” și a explicat că aceștia sunt loiali României și contribuie economic prin remitențe. 

„Doamnă Lasconi, nu îi numiți TRĂDĂTORI pe românii din diaspora! Ei își iubesc țara și când nu e campanie electorală.Condamn cu fermitate jignirea absolută adusă milioanelor de români de către președintele USR, doamna Elena Lasconi, care i-a criticat că au ales să muncească și să trăiască în străinătate, numindu-i „trădători”.Îi transmit cu respect doamnei că românii din afară sunt de bună credință, muncitori și loiali României, și trimit în fiecare an bani acasă.

Și ei își iubesc țara și nu pot fi considerați trădători, doar pentru că au mers în căutarea unui trai mai bun departe de casă. Nici eu nu sunt un trădător, chiar dacă am plecat din 1992 în Franța, unde am pus pe picioare o afacere. Tot timpul m-am considerat un bun român și am păstrat în suflet țara mea, așa cum o fac astăzi milioane de români plecați.Trebuie să fim mândri de toți cei care prin munca și prin comportamentul lor fac o bună reclamă României acolo unde trăiesc. Scopul nostru este să încercăm să păstrăm o legătură cât mai bună cu Diaspora, să menținem constant dialogul și în niciun caz să-i numim trădători.Fiecare cetățean român constituie un bun al acestei țări, fie că a ales să rămână în țară sau să trăiască în altă parte.

Este dreptul fiecăruia să procedeze cum crede de cuviință, în ceea ce privește alegerile pe care le face în viață. Principalii ambasadori ai României sunt românii de pretutindeni care au reușit, în ciuda multor greutăți, să își păstreze identitatea națională. Aceștia au luat cu ei, când au plecat de acasă, și straiele populare și le poartă cu mândrie în zilele de sărbătoare, peste tot pe unde sunt răspândiți. Femeile vin de zeci de ani, la slujba de duminică, din fiecare țară unde trăiesc români, în ie, nu ca doamna Lasconi, care a descoperit ia românească în campanie electorală, acum două săptămâni.Doamnă Lasconi, #EuNuSuntTradator, așa cum nu sunt nici milioanele de români plecați în afara granițelor! .Gheorghe Cârciu, președintele PSD Diaspora”, se arată în postarea publicată pe contul oficial de Facebook a Partidului Social Democratic. 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel