Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PSD a votat împotriva înființării DNA-ului pădurilor
WhatsApp
Parlamentarii PSD au votat împotriva înființării DNA-ului pădurilor, susține deputatul USR Alin Apostol.

Deputatul USR Alin Apostol anunță că proiectul care prevedea înființarea DNA-ului pădurilor a fost respins de deputații Coaliției PSD-PNL-UDMR..

"Vă transmit LIVE din Parlament. VESTE Coaliția Voucher-istă PSD&PNL&UDMR a funcționat defect azi. 2 proiecte pe care le-ar fi dorit picate – DNA-ul Pădurilor și Primari in 2 tururi nu au întrunit voturile de respingere și se reîntorc la comisii.După vot, de la tribuna parlamentului, deputatul PSD Suciu a înghițit în sec și a amenințat cinic USR „nu-i nimic ...le rezolvăm la comisie”. Așa se fac legile în România. Nu pentru oameni, ci pentru interese.

PS. poza este rezultatul votului la DNA-ul padurilor", este mesajul postat de Alin Apostol pe Facebook.

 

Înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu a fost respinsă

 

Proiectul privind înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu nu a întrunit voturile necesare pentru a fi respins, fiind înregistrate 132 de voturi pentru respingere, 153 contra şi 6 abţineri.

Propunerea legislativă, care prevedea organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, structură în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, specializată în combaterea infracţiunilor împotriva mediului înconjurător, a fost adoptată iniţial de Parlament în 22 iunie 2020, iar Guvernul a sesizat Curtea Constituţională, care a decis că actul normativ este neconstituţional în ansamblul său.

Fostul ministru al Justiţiei, deputatul USR Stelian Ion, a spus că PNL şi PSD blochează un proiect bun, care prevedea o protecţie reală pentru mediu.

"Asistăm la schimbare de direcţie, la o dorinţă a partidelor mari - PNL, PSD - de a bloca această iniţiativă, există interese (...). Avem o problemă gravă de mediu. (...) Lăsaţi interesele de partid!", a spus Stelian Ion.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel