Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prune uscate, învelite în bacon, un aperitiv delicios și sofisticat
WhatsApp
Un aperitiv de prune uscate în bacon este ceea ce ai nevoie atunci când nu ai mult timp la dispoziție, dar vrei să-ți impresionezi oaspeții cu un preparat creativ.
Prune uscate, învelite în bacon, un aperitiv delicios. Sursa foto: freepik.com

Prunele umplute cu brânză și învelite în bacon sunt potrivite pentru cei cărora le plac gustările simple și o combinație de sărat și dulce. Patru ingrediente sunt suficiente pentru a servi această gustare originală, suculentă și gustoasă.

Ingrediente:

brânză tare - 80 grame,

prune uscate - 20 de bucăți,

bacon, felii - 160 grame,

ulei de măsline - 20 ml.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Se toarnă apă caldă peste prune și se lasă să se umfle 30 de minute. Apoi scurge apa, îndepărtează sâmburii și usucă prunele.

Desert englezesc cu fructe la pahar. O delicatesă care se prepară în 10 minute!

Taie brânza în bucăți mici în funcție de cantitatea de prune. Umple prunele cu bucățile de brânză. Înfășoară prunele în bacon și prinde-le cu scobitori.

Pune rulourile obținute într-o tavă unsă cu ulei de măsline și coace-le la o temperatură de 180°C timp de 15-20 de minute. Poftă bună!

 

Vezi și: De ce trebuie să consumi prune uscate? Pot preveni una dintre cele mai întâlnite boli la femei, spun specialiștii

 

Consumul a 5-6 prune uscate pe zi poate preveni una dintre cele mai întâlnite boli, în special la femeile de peste 50 de ani: pierderea osoasă sau osteoporoza.

Osteoporoza este o afecțiune în care oasele unei persoane își pierd densitatea și masa, ceea ce face ca oasele să fie mai predispuse să se rupă. Potrivit Fundației Naționale pentru Osteoporoză, aproximativ 44 de milioane de persoane au o densitate osoasă deficitară, ceea ce îi expune la riscul de osteoporoză.

Jumătate dintre femeile cu vârsta de peste 50 de ani prezintă un risc crescut de rupere a unui os, iar la bărbați doar unul din patru. Pierderea masei și densității osoase poate apărea la orice vârstă. Cu toate acestea, osteoporoza este mai frecventă în rândul persoanelor în vârstă.

În 2017-2018, 19,6% dintre femeile de peste 50 de ani au dezvoltat această afecțiune - un procent mai mare decât numărul femeilor care au suferit atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale sau care dezvoltă cancer de sân, la un loc.

Din brânză de vaci și prune faci o prăjitură fină, fără făină. N-o să crezi că acest desert perfect se face atât de repede

Oasele șoldului, vertebrele coloanei vertebrale și încheietura mâinii sunt cele mai frecvente locuri de apariție a fracturilor osoase datorate osteoporozei, deși acestea pot apărea la orice os. Pentru persoanele în vârstă, fracturile de șold pot fi deosebit de grave.

Un nou studiu randomizat controlat demonstrează că consumul a 5-6 prune uscate pe zi poate opri avansarea osteoporozei la femeile aflate la postmenopauză, comparativ cu un grup de control care nu a consumat acest fruct.

Acesta este cel de-al doilea dintr-o pereche de studii realizate de cercetătorii de la Penn State University din University Park, Pennsylvania. 

Cercetarea, finanțată de California Prune Board, a fost prezentată la reuniunea anuală a North American Menopause Society din Atlanta, Georgia, în octombrie 2022.

Citește mai multe AICI.

___________________________________________________

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

   
https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g    

 
https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel