Iată o rețetă simplă și rapidă pentru o gustare de iarnă. Pentru a pregăti un astfel de aperitiv, veți avea nevoie de prune mici și necoapte.
Ingrediente:
450 game de prune;
1 lingura de ulei vegetal;
2,5 lingurițe de sare;
4 lingurițe de zahar;
2,5 lingurițe de oțet (9%);
1-2 foi de dafin;
4-5 cuișoare.
Prunele se spălate bine ți se usucă. Înțepați-le apoi cu o scobitoare în mai multe locuri. Sterilizați borcanele și puneți în ele prunele pregătite.
Apoi umpleți borcanele cu prune cu apă clocotită și acoperiți-le cu un capac. După 5 minute, începeți să pregătiți marinada.
Cheesecake cu cafea, fără coacere - un desert delicat și aromat
Cum se prepară marinada: Apa din borcanele cu prune se toarnă într-o oală mare. Se adaugă zahărul și sarea și lăsați lichidul să fiarbă. Se toarnă apoi oțetul, uleiul vegetal, frunza de dafin și cuișoarele.
Marinada fierbinte se toarnă în borcanele cu prune. Borcanele se închid cu capace, se răstoarnă, se înfășoară cu o pătură și se lasă să se răcească.
Borcanele cu prune trebuie depozitate într-un loc răcoros și deschise după două - trei luni. Acest aperitiv are un singur minus: dispare rapid de pe mese. Poftă bună!
Vezi si:
E sezonul prunelor și este greu să ne gândim la un desert de toamnă mai potrivit. Găluștele cu prune sunt perfecte atunci când îți e dor de un desert din copilărie.
Rețeta de găluște cu prune este o adevărată nostalgie în farfurie. Este desertul tradițional cu care nu poți da greș, indiferent dacă ai la masă adulți sau copii. În această variantă, aluatul este foarte lipicios și mai greu de manevrat dar așa pruna rămâne în gălușcă când muști.
Ingrediente
- 250 grame făină
- 600-700 grame cartofi
- 50 grame unt
- 150 grame pesmet
- 100 grame zahăr
- o linguriță scorțișoară
- esență de vanilie
- nucșoară
- 2 ouă
- ulei
- coajă rasă de lămâie sau limetă
- prune.
Pentru a face cele mai bune găluște cu prune, începem cu cartofii. Se fierb cartofii în coajă și apoi se răcesc și se decojesc. Se dau pe răzătoarea mare sau se pasează la robot.
Se pune în tigaie 50 grame unt și când s-a topit se pune 150 grame pesmet, 100 grame zahăr, o linguriță de scorțișoară și esență de vanilie. Dacă ai, poți adăuga și puțină nucșoară.
Se lasă pe foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Între timp, se pune apa la fiert în oală foarte mare. Dacă vă plac mai dulci găluștele puneți zahăr 3-4 linguri.
Cum să faci cel mai bun sos bolognese - rețeta originală cu trei tipuri de carne
Într-un castron mare se pun cartofii dați pe răzătoare împreună cu 2 ouă, o lingură mare ulei, scorțișoară, coaja rasă de la o limetă și se amestecă ușor. Se adaugă făina, treptat. Dacă vi se pare că aluatul este lipicios, nu vă speriați, așa trebuie.
Prunele se taie pe jumătăți și se presară cu puțin zahăr brun. Acum suntem gata să modelăm găluștile.
Se ia o prună și se acoperă complet cu aluat, formându-se o bilă. Când am terminat tot aluatul, le punem la fiert. Se fierb în oală cu capac, nu prea multe deodată, pentru că trebuie să aibă loc. Durează cam 10-15 minute.
Când sunt gata, faimoasele găluște cu prune se ridică singure la suprafață. Se scurg puțin și se tăvălesc prin tigaia cu pesmetul auriu.
Garantat, o să fie dragoste la prima vedere. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News