Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste și greva foamei în serviciile de ambulanță din toată țara
WhatsApp
Începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, membrii de sindicat ai Federației Ambulanța, afiliată la Blocul Național Sindical (BNS), anunță un protest ce va avea loc în sediile centrale ale serviciilor de ambulanță din întreaga țară, între orele 10:00 și 12:00.
Proteste și greva foamei în serviciile de ambulanță din toată țara

Această acțiune vine ca răspuns la nemulțumirea profundă a salariaților din domeniul sănătății cu privire la condițiile de muncă și la noile modificări legislative ce afectează pensiile.

Federația SĂNĂTATEA, reprezentând salariații din domeniul sanitar, subliniază dezamăgirea profundă cu privire la drepturilor acestora, în special în contextul noilor modificări aduse legii pensiilor. Deși organizațiile sindicale au propus amendamente temeinic justificate, acestea au fost respinse în mod colectiv în cadrul votului din comisiile Camerei Deputaților, organismul decizional pentru legea pensiilor.

"Salariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA din România și nu numai, se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mişeleşte salariaților din Sănătate.", scrie în comunicatul de presă.

Salariații din domeniul sănătății se confruntă deja cu provocări semnificative în contextul pandemiei, iar presiunea asupra acestora crește odată cu modificările legislative care par să afecteze în mod negativ condițiile de muncă și beneficiile salariale.

 

„Lupta noastră se anunță și în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării”

 

De asemenea, sindicaliștii anunță că lupta pentru drepturile salariale și condiții de muncă echitabile se va intensifica și în cadrul viitoarelor dezbateri privind legea salarizării. Cu toate acestea, există nemulțumire față de amânarea nejustificată a dezbaterilor parlamentare asupra noii legi a salarizării, iar forma proiectului nu este încă accesibilă publicului.

Protestul și greva foamei reprezintă expresia nemulțumirii și determinării angajaților din domeniul sănătății de a-și apăra drepturile și de a atrage atenția asupra condițiilor dificile cu care se confruntă în îndeplinirea misiunii lor esențiale.

Decidenţii politici au arătat că se poate trece prin ambele camere ale Parlamentului României, urgent și fără dezbateri, orice inițiative legislative oricât de importante ar fi ele şi cu impact major asupra vieții românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel