În semn de protest, aproximativ 2000 de patroni din Milano au luat decizia de a preda primăriei cheile localurilor pe care le dețin. Patronii au sperat până în ultimul moment că, odată cu trecerea la faza 2 din data de 4 mai, își vor putea relua activitatea. În Italia, micii comercianți și proprietari de baruri și cafenele sunt nemulțumiți pentru că nu vor avea voie să reînceapă activitatea înainte de 1 iunie.
Pe fondul dificultăților economice din ce în ce mai grave pe care le întâmpină, aceștia au decis să protesteze și să predea primăriei cheile localurilor închise de două luni. În multe orașe din peninsulă a pornit o mișcare numită "Învierea Italiei". Micii comercianți acuză guvernul că i-a sufocat.
Potrivit ultimului decret emis de Guvern, pentru proprietarii de restaurante, baruri și centre de înfrumusețare, se prevede o reluare a activității începând cu data de 1 iunie, cu toate că mult s-a crezut că aceștia vor putea redeschide încă din luna mai.
Pentru a evita formarea unui grup prea mare de persoane, acest gest simbolic a fost făcut de către o delegație formată din trei proprietari care au protestat în centrul orașului, într-o zonă unde sunt situate numeroase magazine, restaurante și alte activități comerciale.
Aceștia au explicat că au predat 2000 de chei aparținând restaurantelor, frizeriilor, centrelor de înfrumusețare și sălilor de cinema deoarece procentul pierderilor pe care le-au înregistrat este de aproximativ 70% și nu au nicio certitudine cu privire la data exactă când vor putea redeschide.
Reprezentații Primăriei din Milano au declarat că nu le aparține decizia de a permite acestor proprietari să își reia activitatea. Gestul a fost repetat în numeroase alte orașe din Italia.
La Portofino, oraș situat în provincia Genova, a avut loc un episod identic, unde aproximativ 100 de proprietari de restaurante, baruri și pub-uri au solicitat Guvernului acordul de a-și relua activitatea. În urma protestului, au predat primarului cheile localurilor. Aceștia au declarat că sunt conștienți de faptul că decizia aparține Guvernului și nu primăriilor, însă, dacă nu redeschid în cel mai scurt timp, riscă falimentul.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News