Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protestatarii din Vama Siret au gătit mămăligă. Ciolacu, așteptat să le spună „cum să o învârtă“: „De la stânga la dreapta sau invers?“
WhatsApp
Protestele transportatorilor și fermierilor continuă. În Vama Siret, de pildă, protestatarii s-au așezat comod și au început să gătească. Îi așteaptă pe politicieni, în special pe premierul Ciolacu.

Fermierii și transportatorii și-au extins mișcările de protest după ce au constatat că negocierile nu dau rezultate. Între altele, aceștia protestează lângă București, la Afumați, Moravița, Mureş, Nădlac, Vama Siret, Dolj și Iași.

La Vama Siret, manifestanții au decis să taie un miel și să gătească în mijlocul străzii. Aceștia au făcut anunțul că îl așteaptă pe premierul Ciolacu să li se alăture. 

Au butelie, cuptor, cazan, ceaun ... Toate alea ... Ciolacu este invitat la o ciorbă de miel ... Băieții invită și politicienii, dacă vor să le spună cum să învârtă mămăliga ... De la stânga la dreapta ... Sau invers ...“, scrie unul dintre protestatari.

Protestatarii au pregătit, mai exact, o ciorbă de miel cu mămăliguță pentru a-și potoli foamea și, probabil, pentru a-și asigura doza de proteine pentru ziua următoare.

Protestatarii au pregătit mămăliga în timp ce premierul se afla în platoul Antena 3 CNN, unde vorbea despre evenimentele din ultimele zile.

Ciolacu, așteptat cu mămăligă de protestatari, în Vama Siret

 

Premierul Marcel Ciolacu le-a transmis protestatarilor că nu poate lua decizii peste noapte, în special când acestea nu țin direct de atribuțiile sale și a subliniat că nu poate adopta măsuri rapide precum Nicolae Ceaușescu.

"Sunt aspecte mărunte acumulate care au generat frustrare, în special în rândul transportatorilor. În cazul transportatorilor, continuăm negocierile privind RCA-ul. Au fost propuse anumite amendamente legislative asumate de ASF. Urmează să am discuții și cu asiguratorii pentru a găsi soluții. Consider că nivelul actual al RCA-ului este ridicat, dar împreună căutăm soluții", a menționat Ciolacu în emisiunea Sinteza Zilei.

"Putem stabili un preț de referință. Avem discuții în acest sens. Trebuie să dialoghez și cu asiguratorii. Nu îi pot aduce în situația de faliment. Totuși, nu putem dubla costurile RCA-ului. Este necesar un echilibru. Nu putem adopta o poziție rigidă. Nu sunt Ceaușescu pentru a emite ordonanțe, decrete și decizii de peste noapte", a adăugat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel