Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protestatarii AUR au ajuns în fața sediului PSD: Manifestații împotriva comasării alegerilor locale și europarlamentare
WhatsApp
Miercuri seară sute de susținători ai AUR s-au adunat în fața sediului PSD la protestul împotriva intenției coaliției de guvernare de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare în acest an.
Susținătorii AUR au ajuns în fața sediului PSD: Protest masiv împotriva comasării alegerilor locale și europarlamentare / Foto: Captura Youtube

Manifestanții, flancați de jandarmi, au adoptat forma unui cortegiu funerar, acompaniați de acorduri ale unei fanfare. În fața sediului PSD aceștia au aprinse lumânări "în memoria democrației" din România .

Președintele AUR București, Mihai Enache, a condamnat vehement această inițiativă, subliniind că amestecarea alegerilor locale cu cele europarlamentare va dezavantaja cetățenii care doresc să voteze. Enache a subliniat necesitatea ca locuitorii capitalei să aibă acces la informații clare despre opțiunile lor și planurile pentru oraș.

„Amestecarea alegerilor locale cu europarlamentare va produce numai confuzie şi va fi în dezavantajul tuturor celor care vor să voteze în cunoştinţă de cauză. Bucureştenii au nevoie să ştie din timp care le sunt opţiunile şi care sunt planurile pentru oraşul în care trăiesc", a precizat Enache, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

 

Susținătorii AUR au protestat în mai multe județe

 

La Târgu Mureş aproximativ 150 de persoane au protestat în faţa Prefecturii, precum şi la sediile organizaţiilor judeţene ale Partidului Social Democrat şi Partidului Naţional Liberal, susţinând că decizia comasării alegerilor ar fi antidemocratică şi anticonstituţională.

"Protestăm pentru democraţie şi pentru apărarea principiilor democraţiei, printre care cel mai important îl reprezintă alegerile libere şi transparente. (...) Din păcate, astăzi, asistăm la o tentativă de şubrezire a democraţiei în România prin comasarea alegerilor, care produce, practic, schimbarea regulilor (...). Este o practică disperată a celor de la PSD şi PNL, care se regăsesc în postura de a pierde controlul şi puterea după 34 de ani de guvernare în care ei au predominat", a declarat liderul AUR Mureş, Răzvan Biro, conform Agerpres.

"Nu se poate înainte de alegeri să schimbe jocurile politice. Nu se mai poate să acceptăm să fim conduşi de această clică PSD-PNL", a spus coordonatorul AUR Satu Mare, Viorel Pop.

 

Aproximativ 200 de membri au luat cu asalt străzile din Timișoara

 

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai partidului condus de George Simion au luat cu asalt străzile din Timișoara într-un protest intens împotriva coaliției de guvernare. Manifestanții, indignați de decizia coaliției de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare, au adunat în fața sediului PSD pentru a-și exprima nemulțumirea.

Membrii AUR au transmis un mesaj clar - consideră că aceste decizii reprezintă o amenințare gravă la adresa democrației în România.

„Cum am ajuns la Aeroportul Timișoara, am venit direct aici, să mă alătur colegilor mei. Suntem peste 300 de persoane aici. Singurul instrument pe care îl mai avem la dispoziție este să luăm strada, să manifestăm pașnic, până când vom obține dreptatea pe care o strigă colegii mei”, a declarat Titi Stoica, deputat AUR.

De asemenea, președintele AUR, George Simion, care și-a îndemnat colegii să-și îndrepte protestul și către sediul PNL Timiș.

„Să nu uităm de sluga mai proastă din această coaliție, fratele mai mic și mai prost, PNL. Mergem cu toții și până la sediul PNL, pentru că în Timișoara și în Timiș, PSD nu primește voturi, dar PNL a primit nemeritat. Trebuie să le amintim și domnului Nica, și domnului Robu, că nu au voie să încalce Constituția și să calce în picioare democrația din România”, le-a spus Simion colegilor de partid.

Liderii PSD au pus afișe care conțineau mesaje dure, precum „Nu primim bătăuși” sau „Nu primim violatori”, aluzionând la problemele de imagine pe care le-a întâmpinat AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel