Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest USR în Piața Victoriei. Se cere renumărarea voturilor la Sectorul 1 
WhatsApp
Un protest al Uniunii Salvați România are loc în această seară în Piața Victoriei. 
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți membri USR au ajuns la protestul din Piața Victoriei. Printre ei se numără și câțiva simpatizanți.

"Suntem aici pentru voi, suntem aici pentru a apăra votul. Este scandalos. S-a întâmplat și la Sectorul 3, s-a întâmplat și la Sectorul 2, s-a întâmplat peste tot. Au fost localități unde 80% din aceste voturi s-ar fi completat greșit. Eu nu cred în aceste greșeli. La Sectorul 3, unde eu am fost lovit alianța USR-PMP a câștigat la diferență mare față de PSD-PNL. Au încercat să ne obosească psihic, să ne agreseze. Dar ce se întâmplă la Sectorul 1 este diferit, este strigător la cer. Ilegalitățile pe care le-au făcut la Sectorul 1 au fost cu mâna unor oameni care poate nu cunosc legea, dar cu siguranță ar trebui să o cunoască. Procesele verbale care au fost completate de către delegații din secții și-au asumat un proces verbal. Cei din Biroul Electoral de Sector, unde sunt judecători, cei care trebuie să vegheze asupra respectării legii au venit și au refăcut procesele verbale. Este complet ilegal. Au tăiat și au pus din burtă voturi în altă parte, ceea ce nu se poate. Este vorba despre viitorul nostru. Nu puteți să permiteți așa ceva! Nu puteți să permiteți ca niște oameni să ia voturile dintr-o parte și să le pună în altă parte," a spus Lucian Judele, cel care a candidat din partea alianței USR-PMP-FD la Primăria Sectorului 3.

Protest al USR sau al societății civile? 

 

Clotilde Armand acuză că 2000 de voturi ar fi fost schimbate din pix. Ea susține că protestul nu a fost organizat de USR, ci este unul al societății civile. 

"Am pus toate documentele pe Facebook. Aici este o acțiune a societății civile. Ei sunt scandalizați că voturile nu sunt tratate ca atare. Oamenii sunt pur și simplu șocați. Ei nu înțeleg ce s-a întâmplat, cum au putut fi schimbate voturile din pix. Din calculele noastre, avem 2000 de buletine de vot care au fost schimbate așa," a spus Clotilde Armand.

Totuși, cu puțin timp în urmă, o comunicare a Biroului Electoral arată că George Tuță a câștigat primăria Sectorului 1 în dauna lui Clotilde Armand. George Tuță a fost declarat câștigător cu 35910 voturi. 

Iată documentul: 

1. -imagine fara descriere- (35910_39656500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel