Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest AUR la Bistrița-Năsăud după respingerea listelor de candidați: George Simion acuză un complot politic
WhatsApp
Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a organizat un protest la Bistrița-Năsăud, alături de zeci de susținători și membri ai partidului, în urma deciziei Biroului Electoral Județean (BEJ) de a respinge listele candidaților propuși de AUR pentru alegerile parlamentare. 
Protest AUR la Bistrița-Năsăud după respingerea listelor de candidați: George Simion acuză un complot politic / Foto: Facebook

Simion a denunțat ceea ce el numește un atac politic orchestrat de o „caracatiță” politică și a cerut oprirea ordinului „dat de Coldea,” o referire la fostul adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea.

„Toți penalii de la PSD, opriți ordinul dat de Coldea! Opriți nebunia împotriva noastră, nu o să ne îngenunchiați, nu o să cedăm. Aveți oameni plătiți în rândul judecătorilor și din rândul membrilor Biroului Electoral. Nu e niciun motiv ca ale noastre să fie contestate, blocate și listele să fie respinse. PSD și PNL e aceeași mizerie”, spune George Simion într-o transmisie live pe rețelele sociale.

 

Respingerea listelor AUR de către BEJ Bistrița-Năsăud

 

Biroul Electoral Județean din Bistrița-Năsăud a respins listele de candidați ale AUR pentru Camera Deputaților și Senat, invocând nerespectarea statutului partidului. Potrivit deciziei BEJ, listele nu au fost semnate de președintele Consiliului Național de Conducere (CNC) al AUR, așa cum prevede regulamentul intern al formațiunii politice. Conform legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, propunerile de candidați trebuie semnate atât de liderul partidului, cât și de președintele CNC, o condiție care nu a fost îndeplinită în cazul AUR.

„USR împreună cu PSD au făcut contestații la candidaturile noastre la alegerile parlamentare. La felul în care arată lucrurile acum cu dușmani din interior care vor doar funcţii şi satisfacerea propriilor interese, AUR nu va fi pe buletinele de vot, ori în toată ţara ori în mai multe judeţe. (...) Rezistăm nu cedăm. În primul rând va trebui să ieșim în stradă la Bistrița. Probabil sâmbătă va trebui să facem un miting de amploare. Acolo, mafia PSD este în floare. Au încercat să-mi impună PSD-işti pe listele AUR. Am refuzat", a spus George Simion, într-un video pe Facebook

 

Acuzații împotriva „caracatiței politice”

 

Într-o transmisiune live pe rețelele de socializare, Simion a lansat acuzații grave la adresa liderilor politici și a sistemului judiciar. El a susținut că decizia BEJ este parte dintr-o conspirație mai amplă, susținută de „penalii de la PSD” și „caracatița” politică condusă de foști și actuali lideri ai instituțiilor de forță din România.

„Opriți caracatița de la Bistrița! Nu știu cine v-a pus să ne respingeți candidaturile, dar vă promit că toți oamenii care sunt alături de noi o să vină după voi. Azi este Radu Moldovan, mâine Ciolacu, Ciucă și Werner,” a declarat Simion, referindu-se la lideri locali și naționali din PSD și PNL. „Nu ne veți îngenunchea, nu vom ceda. Opriți nebunia împotriva noastră!”

 

PNL contestă listele AUR la Iași

 

Protestul de la Bistrița-Năsăud nu este singura problemă cu care se confruntă AUR în această perioadă. La Iași, filiala locală a Partidului Național Liberal (PNL) a depus o contestație la Tribunalul Iași, cerând respingerea candidaturilor AUR pentru alegerile parlamentare. Motivul invocat de PNL este similar cu cel din Bistrița: listele de candidați nu au fost semnate de conducerea completă a partidului, așa cum cere statutul.

AUR a anunțat că va contesta în instanță toate deciziile de respingere a listelor de candidați și că va continua să organizeze proteste în mai multe orașe din țară. George Simion a promis că nu va renunța la lupta politică și că va mobiliza susținătorii AUR împotriva „sistemului corupt” pe care îl denunță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel