Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prosoapele vor deveni moi și pufoase. Trucurile care nu dau greș niciodată, pe care le veți folosi cu siguranță
WhatsApp
După un duș bun sau o baie relaxantă, este foarte plăcut să te înfășori și să te usuci cu un prosop moale. Dar, după cum știm, pe măsură ce le folosim, prosoapele încep să se întărească și să devină mult mai aspre, așa că pare foarte greu să revină la starea inițială.
Prosoapele vor deveni moi și pufoase. Trucurile care nu dau greș niciodată, pe care le veți folosi cu siguranță

Cu toate acestea, dacă acordăm atenție îngrijirii lor încă de la început și le spălăm corespunzător, este posibil să le prelungim moliciunea și să ne bucurăm de pufosul lor pentru o perioadă lungă de timp. Vrei să cunoști cele mai bune trucuri pentru spălarea prosoapelor? Ei bine, continuați să citiți acest articol în care vă spunem cum să spălați prosoapele, fie ele noi sau vechi.

Nu este magie! Pașii unui super truc de la bunici, cu un rezultat garantat: Șase linguri de lapte, patru linguri de zaț de cafea și șase de cacao

 

Cum să speli prosoapele pentru a le face moi

 

Cheia pentru a ne asigura că știm cum să spălăm corect prosoapele este că acestea sunt pufoase, fără miros și fără decolorare. La urma urmei sunt una dintre țesăturile care absorb cel mai ușor mirosurile neplăcute și umiditatea, deoarece nu le spălăm în fiecare zi. Nu trebuie să o facem, spălarea prosoapelor o dată la 10 sau 15 zile va fi suficientă pentru a le păstra curate dacă o facem corect.

Țineți cont de aceste sfaturi pentru a vă da seama cum să vă spălați prosoapele astfel încât acestea să miroasă bine și să rămână moi.

Spălați prosoapele separat de restul hainelor: deși aceasta este o recomandare opțională, este o modalitate bună de a preveni ca fibrele lor să se mateze, să absoarbă culorile altor haine sau să devină cu scame.

Spălați toate prosoapele împreună: Pentru a economisi bani și energie, puteți aștepta până când ați acumulat suficiente prosoape pentru a le spăla pe toate împreună pentru rezultate mai bune.

Prosoapele au nevoie de spațiu pentru a fi spălate bine: sarcina de spălare nu trebuie să fie excesivă, deoarece prosoapele trebuie să se poată mișca cu ușurință, astfel încât apa să treacă bine între ele și să fie complet curate.

„Bombe” de albire pentru hainele tale, făcute în casă. Un truc cu doar trei ingrediente pentru rufe imaculate, ca noi

 

Cum să speli prosoapele în mașina de spălat

 

De multe ori, detergentul nu este suficient pentru a spăla prosoapele în mașina de spălat, așa că putem folosi trucuri de casă pentru a lăsa țesăturile extra moi și frumos mirositoare. Urmați acești pași pentru a folosi oțet pentru a spăla prosoapele.

În sertarul mașinii de spălat, turnați jumătate din cantitatea de detergent pe care ați folosi-o pentru hainele normale. Acest lucru va împiedica prosoapele să-și piardă moliciunea.

Adăugați o jumătate de cană de oțet alb în cutia de detergent. Oțetul este un dezinfectant excelent care va ajuta la curățarea prosoapelor de toată murdăria pe care au acumulat-o în timpul săptămânii.

Folosiți balsam de rufe doar din când în când. Balsamurile de rufe scad capacitatea de absorbție a prosoapelor, așa că pentru a le menține moi, este recomandat să-l folosești doar la fiecare 2 sau 3 spălări.

Setați apa la o temperatură caldă sau fierbinte. Apa fierbinte este mai bună pentru a ucide bacteriile.

Când sunt gata, scoate-le imediat la uscat. Cel mai bine este să folosiți un uscător pentru a le face cât mai pufoase și parfumate.

Dacă nu aveți uscător, scutura-le și corectează-le pe rând forma, agață-le foarte bine întinse într-un loc uscat și răcoros, fără ca lumina soarelui să le lovească ca să nu se întărească.

Așteptați să se usuce complet înainte de a le pune deoparte și nu folosiți fierul de călcat cu abur pentru a le usca, deoarece acest lucru le va determina să acumuleze umezeală.

Dacă nu ai mașină de spălat, poți adăuga oțetul în apa cu săpun unde vei spăla prosoapele. Va avea același efect!

Folosește acest ingredient pentru a vă curăța geamurile și a le menține strălucitoare chiar și după ploaie: Un truc care ține praful și murdăria la distanță

 

Cum să speli prosoape noi

 

Este necesar să spălăm prosoapele noi înainte de a le folosi, astfel încât să ne putem asigura că sunt foarte curate și dezinfectate înainte de a ne usca cu ele. Pentru ca tu să maximizezi durata de viață a prosoapelor și să le lași pufoase și moi cât mai mult timp posibil, este necesar să știi cum să-ți speli prosoapele prima dată. Ține cont de aceste sfaturi înainte de a le spăla.

Prosoapele noi pot pierde scame și culoare, așa că vă sfătuim să le spălați singure prima dată.

Nu utilizați balsam de rufe la primele spălări.

Pentru a menține culoarea sau albul acestora, puteți adăuga și o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu atunci când le spălați.

Dacă vă spălați în mod regulat prosoapele urmând aceste trucuri și metode, o să găsiți modul perfect pentru a vă face prosoapele moi.

Nu mai aruncați cojile de lămâie! Amestecați-le cu acest ingredient din bucătărie pentru a lăsa toaleta impecabilă. Un truc magic

 

Spălați prosoapele cu amoniac

 

Dacă ai un caz special pentru care vrei să știi cum să speli prosoape care miros urât sau să speli prosoape foarte murdare, amoniacul este unul dintre cei mai buni aliați ai tăi. Este un dezinfectant excelent și vă va lăsa prosoapele fără mirosuri neplăcute și bacterii. Dacă sunt prosoape albe, puteți folosi și înălbitor pentru a le clăti mai ușor.

În cazul în care doriți să încercați acest truc, va trebui doar să înlocuiți cu o cană de amoniac oțetul alb din metodele anterioare. Pentru a-i spori efectele, puteți adăuga și un strop de suc de lămâie.

Acești compuși nu servesc doar la spălarea prosoapelor, ci ne pot ajuta și să spălăm mai eficient hainele, precum și alte zone ale casei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel