Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prosoapele aspre, care și-au schimbat culoarea, au a doua șansă la viață: Ai în bucătărie toate ingredientele necesare
WhatsApp
Prosoapele vechi capătă o nouă viață: Iată câteva secrete cum să le redai culoarea albă ca zăpada și moliciunea.
Prosoapele aspre și care și-au schimbat culoarea, au a doua șansă la viață: Ai în bucătărie toate ingredientele necesare

Atunci când cumpărăm prosoape noi, albe ca zăpada, sperăm, în secret, că moliciunea și culoarea lor vor dura mult timp. Dar după mai multe spălări devin rigide, iar culoarea lor devine gri sau galbenă. Deci, care este cel mai bun mod de a avea grijă de prosoapele albe, astfel încât acestea să nu-și piardă aspectul original cât mai mult timp posibil? Țineți cont de sfaturile noastre de îngrijire a prosopului alb.

 

1. De ce se murdăresc prosoapele?

Țesăturile din pluș de Terry devin mai groase odată cu utilizarea și îngrijirea necorespunzătoare. Acest lucru face ca fibrele să se așeze și să se deformeze, iar prosopul din bucată de terry își pierde catifelarea.

Greșeli care duc la asprirea prosoapelor

 

- Spălarea cu un detergent normal, mai degrabă decât cu un detergent delicat;

- Neglijarea folosirii de balsamuri de rufe dacă apa este dură;

- Clătirea insuficientă a pulberii dacă spălați cu economie de apă sau într-un tambur înfundat. Particulele de detergent se vor depune pe haină, afectând fibrele;

- Călcarea cu un fier de călcat fierbinte în loc de călcarea cu aburi;

- Nerespectarea instrucțiunilor producătorului privind îngrijirea și întreținerea.


2. Modul corect de utilizare a mașinii de spălat

Prosoapele albe au nevoie de o îngrijire delicată. Chiar și spălându-le, în mod regulat, în mașină le poate ajuta să își păstreze proprietățile originale în timp.

1. Folosirea detergenților lichizi va menține prosoapele din terry luxuriante.

2. Temperatura de spălare a prosoapelor albe nu trebuie să depășească 60°C. Selectați modul standard și asigurați-vă că rezervorul este complet umplut cu apă. La sfârșitul spălării, puteți clăti prosoapele încă o dată.

3. Sfatul nostru: puneți în tambur bilele folosite pentru spălarea hainelor de iarnă. Acestea vor ajuta la desprinderea fibrelor de bucată de terci, evitând astfel formarea de firimituri.

4. Agenții de albire și balsamurile ar trebui să fie puși deoparte. Acestea modifică și mai mult structura fibroasă a pufului dumneavoastră și nu se spală bine.

5. Nu vă călcați prosoapele, ci treceți abur fierbinte peste ele, ținându-le în echilibru.

Prosoapele aspre, care și-au schimbat culoarea, au a doua șansă la viață

 


3. Recomandări pentru spălarea manuală

Spălarea manuală ar trebui să fie chiar mai delicată decât cea la mașină.

1. Utilizați un gel de spălare delicat sau un săpun lichid în loc de pudră.

2. Pentru a evita deteriorarea țesăturii, nu frecați țesătura.

3. Pentru a scăpa de murdărie, înmuiați prosopul în apă caldă și adăugați detergent și 1-2 linguri de sare sau 2 linguri de bicarbonat de sodiu pentru fiecare bazin. Acest lucru va ajuta la înmuierea țesăturii.  

4 Lăsați prosoapele din bumbac în soluție timp de 30-40 de minute.

5. Spălați cu o mișcare blândă, cu ajutorul unui bici ușor.

6. Clătiți de cel puțin 3 ori în apă curată.

7. La a treia spălare, diluați apa cu ½ ceașcă de oțet pentru a îndepărta orice reziduu de detergent și pentru a înmuia scamele.

Un sfat: săpunul de rufe este un înălbitor natural universal. Nu numai că vă va ajuta să scăpați de murdărie și să păstrați luxurianța de scame din pluș, dar vă va păstra și prosoapele albe.

 

4. Cum pot înmuia apa dură?

Apa dură își pune amprenta asupra prosoapelor dumneavoastră. Una dintre opțiunile de dedurizare este instalarea unui filtru de purificare care va elimina impuritățile dăunătoare din apă. Alte instrumente utile pe care orice gospodină le are, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, sarea și oțetul. Acestea ar păstra prospețimea țesăturilor de terry și ar ajuta la protejarea strălucirii prosoapelor colorate și albe ca zăpada.

Soda calcinată este la fel de bună ca și bicarbonatul de sodiu. Pur și simplu turnați 3 sau 4 linguri de bicarbonat de sodiu în tambur. Apa se va înmuia, iar prosoapele vor fi spălate fără a fi deteriorate.

Ai în bucătărie toate ingredientele necesare

 

Sare


Este suficientă fie sarea de masă, fie o sare de mașină. Prima metodă: adăugați 3 linguri la substanța de spălare. A doua metodă: dizolvați alimentele într-un pahar de apă caldă și turnați-le direct în cuva de spălare.

Oțet

Turnați ½ cană de soluție de oțet de masă de 9% într-un rezervor de balsam și puneți-l în mașina de spălat. O altă proprietate utilă a oțetului este eliminarea mirosurilor neplăcute.

Soluție de oțet și bicarbonat de sodiu

Există mai multe moduri de a folosi sarea și oțetul în combinație. În primul caz, turnați ½ cană de oțet în recipientul de balsam și ½ cană de bicarbonat de sodiu în tamburul mașinii.

A doua opțiune este de a pregăti balsamul cu propriile mâini. Amestecați 1 cană de apă, 6 căni de oțet 9% și 1 cană de bicarbonat de sodiu. Substanța rezultată va face spumă, iar după aceea se adaugă încă 6 căni de apă. Dacă se dorește, se pot adăuga câteva picături de ulei esențial pentru a conferi produsului un parfum plăcut. Se toarnă soluția într-un recipient și se aplică în cantitate de ½ cană de lichid pentru fiecare spălare.

Spălați prosoapele din bumbac la fiecare 3-4 zile, separat de alte articole.

Trucurile practice nu doari că pot contribui la prelungirea duratei de viață a prosoapelor noi, dar le pot da și celor vechi o nouă șansă de viață.

Prosoapele aspre


Câteva spălări și o preînmuiere pot ajuta prosoapele vechi să își recapete moliciunea de odinioară. Mai întâi faceți o soluție de sare pentru înmuiere. La fiecare 5 litri de apă caldă, se adaugă 2-3 linguri de sare. Lăsați prosoapele în soluție timp de 30-40 de minute. Apoi se spală cu balsam de rufe.

 

Prosoape care și-au pierdut culoarea


Pot fi eliminate petele persistente și nuanțele gri/galbene. O soluție de sare de amoniac poate fi de ajutor. Veți avea nevoie de 1 litru de apă la temperatura camerei, 1 lingură de sare și 1 linguriță de amoniac. Înmuiați haina timp de 8-10 ore și apoi spălați-o.

Țesăturile vopsite în alb sunt mai ușor de întreținut decât par. Folosiți un detergent blând și înmuiați apa dacă este necesar. Evitați centrifugarea și detergenții grei, iar apoi vă veți păstra prosoapele moi și proaspete pentru mai mult timp.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel