Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Programul Tezaur. Guvernul României se împrumută de la populație cu dobânzi de până la 5.35%
WhatsApp
Românii pot investi, începând de luni, 7 februarie, în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 4,50%, 5% şi 5,35%, cele mai mari de la lansarea programului, informează vineri Ministerul Finanţelor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanțe, titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate online în perioada 7 - 24 februarie 2022 numai de persoanele fizice înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR şi virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Totodată, titlurile mai pot fi achiziţionate între 7 şi 25 februarie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 7 şi 24 februarie în mediul urban şi 7 - 23 februarie în mediul rural prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Programul Tezaur. Peste 114 000 români au investit în 2021



"Anul trecut, mai mult de 114 mii de români au investit peste 5 miliarde lei în titlurile Tezaur - o sumă record de la lansarea programului. Românii au încredere în bonitatea statului român, iar faptul că din ce în ce mai mulţi bani sunt încredinţaţi pentru economisire confirmă acest lucru", a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Programul Tezaur. Ce face statul cu banii



Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice, precizează MF.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secţiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel