Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Produsele pe care nu trebuie să le speli înainte de a le găti
WhatsApp
Există câteva alimente pe care nu ar trebui să le speli înainte de a le găti.

Este vorba despre:

Ouă - Ouăle care se vând în magazine au pe ele o substanță care le protejează. Clătirea lor cu apă ar putea să îndepărteze această peliculă, expunându-le astfel la risc.

Carne de pui - Bacteriile prezente pe pui sunt periculoase pentru sănătatea noastră, printre care amintim de salmonella. Mulți oameni cred că problema s-ar putea rezolva doar spălând puiul înainte de a-l găti, însă, în realitate, apa contribuie la răspândirea lor. Puneți imediat puiul la fiert, apoi, aruncați apa și reluați gătirea.

Carne de porc - Precum în cazul cărnii de pui, cel mai bun mod de a o dezinfecta o reprezintă temperaturile ridicate. Trebuie doar să avem grijă să eliminăm primul lichid, care conține bacteriile exterminate de căldură.

Ciuperci -  Înmuierea ciupercilor în apă nu le va face mai curate. Mai mult, le va distruge atât aroma, cât și textura. Pentru a curăța ciupercile este necesar să le periați și să îndepărtați pământul.  Temperaturile ridicate vor face restul.

Paste - Clătirea pastelor este o practică considerată „ilegală” de experții bucătari pentru că afectează prezența amidonului. In unele cazuri, însă, pote fi trecute sub apă, de exemplu la pregătirea unor preparate reci precum salata de paste.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel