Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Procurorii ridică documente de la City Insurance
WhatsApp
Procurorii de la Parchetul General ridică joi documente de la sediul companiei City Insurance, în cadrul unui dosar penal deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Reprezentanţii Parchetului General au susţinut că nu este vorba de percheziţii, însă sunt ridicate documente de la compania de asigurări, transmite Agerpres.

Un alt dosar penal cu privire la compania de asigurări de află în lucru şi la DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, bancrută frauduloasă, delapidare, fals informatic şi uz de fals. Acest dosar a fost deschis în urmă cu câteva luni, ca urmare a unei sesizări depuse de City Insurance şi care ar viza mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai companiei.

Pe 17 septembrie, ASF a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi solicită deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

În perioada 2014 - 2021, ASF a impus societăţii City Insurance SA, dar şi conducerii societăţii mai multe sancţiuni, respectiv amenzi în valoare totală de 18.736.666 lei şi a emis o decizie de majorare de capital de solvabilitate aplicată societăţii de 16.500.000 de euro.

City Insurance nu a virat banii pentru majorarea de capital conform cerințelor ASF.

”Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost informată de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), în calitate de administrator temporar al City Insurance S.A., că până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile societății nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acțiunilor subscrise de către acționarul minoritar i3CP HOLDING BV, astfel încât nu sunt îndeplinite cerințele privind restabilirea, în termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de bază eligibile care acoperă cerința minimă de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr. 714/03.06.2021. Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară va analiza situația de fapt și va lua deciziile care se impun, în conformitate cu prevederile legale”, arată un comunicat de presă al ASF.

City Insurance are milioane de clienți și la finalul primului trimestru din acest an se situa pe primul loc în piața de asigurări din România, cu o cotă de piață de 20,3%, și pe primul loc în piața RCA cu o cotă de piață de 45,62%.

ASF ceruse o majorare de capital în valoare de 150 de milioane de euro.

În cazul în care șoferii care dețin poliță RCA de la City Insurance sunt opriți de poliție aceștia nu au nicio problemă fiindcă polița este acoperită de Fondul de Garantare.

 

Păgubiții ar trebui să achite din banii lor reparația mașinii

 

Nu același lucru se întâmplă și în cazul în care ești păgubit de un șofer care deține poliță RCA de la City Insurance. Multe ateliere de reparații auto se feresc să primească în service o mașină pentru că nu știu când vor încasa banii din despăgubire. 

”Singura variantă ar fi ca păgubitul să achite singur contravaloarea reparației și apoi să se îndrepte, în instanță, pentru recuperarea prejudiciului. Totuși, nici așa nu s-ar putea să recupereze toți banii investiți pentru că, întotdeauna, reparațiile se fac doar cu acordul societății de asigurări. Ei trebuie să-și dea acordul în privința tuturor reparațiilor: dacă sunt piese care pot fi recuperate, îndreptate sau înlocuire totală”, ne-a declarat Mihai Ailenei, reprezentatul unui service auto din sectorul 2. 

City Insurance devine astfel al patrulea faliment pe piața asigurărilor după Astra Asigurări, Carpatica Asig și Cert Asig. 

Suma de 150 de milioane de euro era cerința minimă pentru necesarul de capital. Suma care reprezintă daunele de plată ale companiei se ridică la 300.000 de euro, conform acelorași surse. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel