Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Procurorii au deschis un dosar penal în urma plângerii depuse de primarul Sectorului 2
WhatsApp
Dosar penal în urma acuzațiilor de fraudă de la Sectorul 2. 
Foto: Agerpres

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal in rem, în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de coruperea alegătorilor, falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în urma plângerii penale depuse de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a reclamat fraude la votul de duminică.

"La data de 12.06.2024, Radu Nicolae Mihaiu, primar al Sectorului 2 din Bucureşti, a formulat plângere penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de coruperea alegătorilor, constând în aceea că, la data de 09.04.2024, în cadrul mai multor secţii de votare de pe raza Sectorului 2 Bucureşti, s-au prezentat alegători care au votat candidatul unei formaţiuni politice precum şi lista de candidaţi ai unei alianţe electorale în schimbul unei sume de bani şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, constând în aceea că, la aceeaşi dată, în cadrul a patru secţii de votare au existat buletine de vot pre-ştampilate cu ştampila 'votat' aplicată pe chenarul corespunzător al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar al Sectorului 2 din Bucureşti, precum şi al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti. Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti", a transmis joi Parchetul.

Miercuri, Radu Mihaiu a anunţat că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală. Plângerea va viza şi Biroul Electoral al Sectorului 2 în ansamblul său.

Una din fraude se referă la "dispariţia" a 500 de voturi exprimate, dar şi a alte 1.300 de buletine fără să fi fost înmânate alegătorilor.

"Sunt multiple nereguli. Pentru prima pe care am sesizat-o am făcut întâmpinare către Biroul electoral de sector şi încă e nerezolvată. S-au înlocuit cifrele de la mine către o contracandidată, doamna Bughiu; deci 333 de voturi care trebuia să fie ale mele au fost trecute la doamna Bughiu, iar cele 47 de voturi ale doamnei Bughiu au fost trecute la mine. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala, au spus că după 26 de ore au transcris greşit calculele în procesul verbal. Încă nu s-a rezolvat această problemă. Biroul electoral de sector încearcă să tergiverseze renumărarea", a spus Radu Mihaiu.

El a mai susţinut că există şi voturi care au fost anulate, "deşi era foarte clar că sunt corecte". Mihaiu acuză Biroul electoral de sector că "închide din pix procese verbale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel