De origine austriacă, croissantul este un produs de panificație a cărei bază din drojdie și unt realizează o combinație perfectă care se traduce într-o aromă de neuitat.
200 mililitri apă
200 mililitri lapte
10 grame de drojdie uscată
o linguriță sare
50 de grame de zahăr
trei linguri de ulei
un ou
750 de grame de făină
50 de grame de făină pentru a presăra aluatul.
Pentru umplutură:
300-500 grame brânză de vaci.
Încearcă și Cornuri Brioche super pufoase. Rețeta ușoară din care ies croissante magice
Pentru a unge croissantele:
150 game unt moale
un gălbenuș de ou
o lingură de apă.
Se pun 200 de mililitri de apă călduță într-un vas. Apoi adăugăm 200 de mililitri de lapte călduț, 15 grame de zahăr și 10 grame de drojdie uscată.
Se amestecă totul foarte bine și se adaugă trei linguri de ulei, un ou, 35 de grame de zahăr și o linguriță de sare. Se bat bine ingredientele și ești gata să adaugi făina.
Se adaugă cele 750 de grame de făină și se frământă aproximativ 15 minute. După frământare acoperim aluatul și îl lăsăm să se odihnească timp de aproximativ o oră.
Vezi și Chuchos, cornuri pufoase și gustoase. Mult mai bune decât la patiserie!
Întindem făină pe masă și punem aluatul nostru odihnit. Împărțim aluatul în zece bucăți egale și aplatizăm fiecare dintre aceste bucăți până au aproximativ trei milimetri grosime.
Trecem unt moale peste ele și așezăm unul peste altul. Trecem sucitorul și formăm un singur aluat mare de cinci până la șase milimetri grosime.
Tăiem aluatul în aproximativ 25 de triunghiuri și adăugăm la fiecare dintre ele o porție de brânză de vaci.
Le rulăm și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Acoperiți fiecare croissant cu amestecul pentru uns și coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 25 de minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News