„În cursul acestei zile a fost finalizată percheziţia informatică asupra unor medii de stocare, respectiv un laptop, aparat foto, două telefoane mobile şi stick-uri de memorie, în prezenţa inculpatului şi a apărătorului din oficiu, urmând ca datele obţinute să fie prelucrate analitic de către specialişti din cadrul Biroului tehnic de coordonare a activităţilor de specialitate din DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la DCCO - IGPR”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
De asemenea, procurorii DIICOT au audiat mai multe persoane şi au efectuat activităţi de urmărire penală care vor continua cu celeritate şi în perioada următoare, precizează sursa citată. Pe de altă parte, DIICOT spune că percheziţia efectuată la domiciliul lui Gheorghe Dincă a fost întreruptă joi, urmând să fie reluată vineri dimineaţa, în prezenţa inculpatului şi a apărătorului acestuia.
Datele recuperate până acum din cele patru telefoane pe care anchetatorii susţin că le-ar fi folosit Gheorghe Dincă sunt puţine. Aparatele sunt modele vechi, fără acces la internet şi nu ar avea module de localizare GPS.
Dincă a asistat la percheziţia informatică şi, la un moment dat, la audieri a fost adus şi un vecin de-al lui, care a susţinut că a primit de la acesta o cartelă preplătită. Pe acest număr - spune bărbatul - Dincă l-ar fi sunat în seara dispariţiei Alexandrei.
De la vecinul lui Dincă, anchetatorii au vrut să afle şi de ce a încercat să îi ia apărarea suspectului când a spus că acesta nu obişnuia să ia persoane străine în maşină.
Anchetatorii DIICOT au analizat şi aparatul foto al lui Dincă, dar şi o parte din fişierele găsite în calculatorul său. Şi ar fi găsit şi mai multe imagini cu caracter sexual, dar nu au spus dacă au fost înregistrate de el sau procurate din alte surse.
Percheziţia informatică urmează să stabilească şi dacă Dincă a şters din calculator şi din telefoanele sale informaţii care l-ar putea incrimina.
Surse apropiate anchetei susţin însă că individul ştia că datele stocate de aceste dispozitive pot fi folosite, la un moment dat, împotriva lui şi din acest motiv ar fi încercat să le facă pierdute după ce a comis faptele. Un telefon, de pildă, i-ar fi oferit cadou unui copil din Caracal, acolo unde l-au şi găsit anchetatorii.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News