Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primarul fugar Cătălin Cherecheș dă România în judecată la CEDO
WhatsApp
Cătălin Cherecheș a decis să dea în judecată România la CEDO pentru că n-ar fi avut parte de un proces corect. 
Cătălin Cherecheș a ajuns în România și a fost predat autorităților / Sursă: Inquam_Cornel_Putan

Cătălin Cherecheș a fost prins după ce a fugit din România pentru a nu fi dus la închisoare. Patru zile a reușit Cherecheș să fugă de autorități. În cele din urmă, după o urmărire pe autostradă cu viteze de peste 200 de kilometri la oră, Cherecheș a fost prins de poliția germană. Pentru că s-a împotrivit arestării, acesta a fost lovit de polițiștii germani.

Cherecheș nu vrea daune morale, ci doar să scape de închisoare

 

Acum, Cherecheș, prin avocatul său anunță că dă România în judecată la CEDO. 

"De ce la CEDO? Pentru că acele căi interne de atac, pe care le-am exercitat legal până în prezent, au fost respinse. Mai avem în desfăşurare o contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj, cu termen în 5 aprilie, adică exact dosarul pentru care am solicitat astăzi şi s-a judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de strămutare (...) Cu siguranţă nu a avut dreptul la un proces echitabil şi a fost condamnat, în opinia apărării, de un judecător aflat într-o stare de incompatibilitate şi, pe lângă această situaţie, mai sunt şi alte motive invocate în plângerea înregistrată la CEDO. Există o cauză Cherecheş contra României (...) Nu ne interesează daunele, ne interesează să se constate exact faptul că a fost încălcat dreptul la un proces echitabil faţă de domnul Cătălin Cherecheş şi că au fost şi alte drepturi încălcate pe parcursul desfăşurării urmăririi penale şi ulterior a judecăţii în primă instanţă şi în apel la Cluj", a declarat avocatul Răzvan Doseanu la un post de televiziune.

Cherecheș încearcă prin avocați să scape de pedeapsă prin proceduri extraordinare: a făcut contestație în anulare la Curtea de Apel din Cluj-Napoca și acum solicită strămutarea procesului. 

Cătălin Cherecheș are de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru luare de mită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel