Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primarul din Caracal se retrage din PSD și din toate funcțiile pe care le deține. Fiul său deținea stația GPL care a explodat la Crevedia
WhatsApp
Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal, a anunțat cp se retrage din Partidul Social Democrat și, implicit, din funcțiile pe care le deține, după ce firma deținută de fiul său a fost implicat în explozia de la stația GPL de la Crevedia.

irma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniţi, se numeşte Flagas SRL şi îi aparţine fiului primarului PSD din Caracal.

Acţionarii firmei Flagas SRL sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%). Ionuţ Daniel Doldurea e fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.

Imediat după explozii, Ion Doldurea a fost contactat de reporterii România TV și le-a confirmat acestora că stația GPL în care a avut loc tragedia aparține fiului său. Întrebat dacă știe că au murit oameni în urma exploziilor, primarul din Caracal a răspuns: „Da, știu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor”. 

În urma acestor declarații, edilul care și-a anunțat acum demisia, a încercat să explice că acea delarție a fost făcută „sub imperiul emoțiilor“.

„E problema lor” - primarul din Caracal, despre pompierii răniți: „O declarație sub imperiul emoțiilor”

 

„Sunt puternic afectat și îndurerat de tragedia care a zguduit comunitatea locală din Crevedia și transmit întreaga mea compasiune familiilor greu încercate, celor care au rude sau prieteni pe patul de spital și cetățenilor care au avut de suferit de pe urma deflagrației.

De asemenea, transmit sănătate și putere celor care sunt în acest moment pe paturile spitalelor și luptă pentru recuperare. Am constatat că una dintre declarațiile pe care le-am acordat ieri unui reporter, sub imperiul emoțiilor și devastat de vestea primită, a fost interpretată și exploatată altfel decât cum am vrut să transmit.

Nu am nici o scuză dar vreau să le spun tuturor că regret profund că în spațiul public a fost indusă ideea că aș fi nepăsător față de efortul și sacrificiul pompierilor și forțelor de ordine implicate într-o astfel de situație.

La momentul acelei discuții cu jurnalista, pe baza informațiilor lapidare pe care le aveam, m-am referit pe de o parte la angajați ai firmei, victime ale deflagrației, și pe de altă parte, la pompieri ca profesioniști aflați într-o operațiune în care își asumă riscuri. Raportat la situația de fapt, responsabilitatea efectuării manevrelor la fața locului pentru stingerea incendiilor aparține pompierilor, motiv pentru care m-am exprimat folosind expresia ”e problema lor”.

Ca om, evident că sunt devastat de ideea că mulți pompieri au fost răniți și alți oameni au suferit ca urmare a acestui incendiu, repet, un accident.

Vreau să fie foarte clar că pentru mine, ca om, pompierii români sunt eroi care știu că își riscă viața zi de zi și pot suferi răni grave, fiind pregătiți în orice moment de sacrificiul suprem.

Având în vedere situația creată, deși nu am și nu am avut niciodată vreo implicare în societatea comercială unde s-a întâmplat tragicul eveniment, dar fiind vorba de un membru al familiei mele, pentru a nu exista nici un alt fel de interpretare, am luat decizia de a mă suspenda din calitatea de membru al PSD și, implicit, din orice altă funcție politică deținută”, a transmis Ion Doldurea.

Cine este Ion Doldurea și de cine este susținut

 

În anul 2019, Ion Doldurea a fost impus în fruntea PSD Caracal de către baronul PSD Paul Stănescu. Această mișcare a avut loc ca o reacție la intențiile lui Dan Ciocan de a prelua conducerea organizației PSD din Olt de la Stănescu.

Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a susținut și pe Doldurea senior în cursa pentru Primăria Caracal, pe care acesta a câștigat-o în anul 2020.

De profesie chimist, Doldurea a înființat mai multe firme în diverse domenii, inclusiv în industria carburanților. Ulterior, aceste afaceri au fost transferate pe numele fiilor săi, conform informațiilor furnizate de Olt Alert.

Un moment notabil din cariera sa a fost inițierea, în calitate de președinte al Asociației "Fiii și prietenii Caracalului", a unui referendum pentru schimbarea numelui județului Olt în Romanați. Cu toate acestea, propunerea nu a primit susținerea necesară în votul din 2018, ceea ce l-a determinat pe Doldurea să își prezinte demisia din funcția de conducere a asociației.

Înainte de a deveni primar, Ion Doldurea senior și-a desfășurat activitatea în sectorul privat, începând din 1993, după cum indică CV-ul său oficial. A ocupat poziția de director comercial la Intreprinderea de Anvelope din Caracal și a fost Inspector de Specialitate (chimie) la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Calității Produselor, Caracal.

În 1979, Doldurea a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică a Universității București.

Conform declarației sale de avere, Doldurea (PSD) deține peste 20 de proprietăți, inclusiv case, apartamente și spații comerciale, și are aproximativ 500.000 de euro în conturi. Familia sa deține un hotel de cinci stele în Caracal, precum și opere de artă evaluate la 70.000 de euro.

Este important de menționat că județul Olt este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai sărace județe din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
ParintiSiPitici.ro
10 dec 2023, 12:58
RadioDCNews.ro
07 dec 2023, 20:03
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16
DefenseRomania.ro
01 dec 2023, 12:52
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
Spectacola.ro
08 dec 2023, 14:00
Astrosens.ro
01 dec 2023, 12:55
DCMedical.ro
10 dec 2023, 10:46
DCBusiness.ro
10 dec 2023, 17:44
DCNews.ro
10 dec 2023, 18:16