Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primarul din Botoșani, audiat la DNA: ar fi angajat o cunoștință la taxe și impozite
WhatsApp
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, membru al Partidului Social Democrat (PSD), se află în centrul unei anchete desfășurate de Direcția Națională Anticorupție (DNA). 

Biroul primarului Cosmin Andrei a fost percheziționat și apoi sigilat, iar edilul a fost condus de trei ofițeri la DNA Suceava pentru audieri. Potrivit informațiilor furnizate de Monitorul de Botoșani, investigația se concentrează asupra unor acuzații că primarul și-ar fi angajat apropiați la taxe și impozite.

„Nu pot să dau nicio declarație”, a fost reacția primarului în momentul părăsirii clădirii, conform Monitorul de Botoșani.

 

DNA, percheziții la Primăria Botoșani

 

Evenimentele au luat amploare vineri dimineața, când DNA a emis un comunicat oficial anunțând percheziții la sediul unei instituții publice din Botoșani în cadrul unei anchete privind fraudarea unui concurs de angajare în anul 2021. 

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” anunță DNA. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel