Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prima bancnotă din România cu chipul unei femei, lansată în această toamnă. Pe cine reprezintă și ce valoare are - FOTO
WhatsApp
Banca Națională a României lansează în această toamnă o ediție care o celebrează pe Ecaterina Teodoroiu pe bancnota de 200 de lei.

Parlamentarul european Corina Crețu a făcut anunțul.

„Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă - să sperăm, după multe amânări - Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării. Acest succes se leagă de numele Janinei Nectara, care, cu eforturi și multă perseverență, a inițiat și susținut campania “Femei pe bancnote" - grație căreia Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnota de 200 de lei celebrând-o pe Ecaterina Teodoroiu.

2. Prima banc... (prima-bancnota-din-romania-cu-chipul-unei-femei--lansata-in-aceasta-toamna--pe-cine-reprezinta-si-ce-valoare-are.jpg)

Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei. Am felicitat-o pe Janina Nectara pentru activitatea sa și sper ca exemplul ei, precum și al altor persoane asemenea ei, să constituie modele de bune practici la nivel european”, a transmis Corina Crețu pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel