Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se adresează azi Parlamentului României
WhatsApp
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski se adresează azi Parlamentului României. În urma discuțiilor oficiale, discursul va avea loc în cursul serii.
Vot crucial pentru încercarea Ucrainei de a îngheţa plata datoriilor

Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților a anunțat că a avut întrevedere cu o delegație ucraineană, formată din reprezentanți speciali ai președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât și membri ai corpului diplomatic ucrainean.

În delegație au fost prezenți: Oleksandr Bankov, secretar de stat al MAE al Ucrainei, Yliia Hryshyna, deputat al Radei Supereme al Ucrainei, Paun Rohovei, Însarcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România și Petro Stoian, secretar II al Ambasadei Ucrainei în România.

Partea ucraineană a transmis salutul și multumirile președintelui Zelenski. Delegația și-a exprimat recunoștința cu privire la asistența umanitară venită din partea României cât și pentru demersurile aflate în desfășurare, menite să sprijine mai concret poporul ucrainean în apărarea țării și a valorilor democratice.

„Lupta ucrainenilor nu este doar a lor. Este o luptă pentru libertate și pentru toate statele și popoarele care iubesc pacea. Așteptăm cu nerăbdare intervenția președintelui Zelenski, care se va adresa Parlamentul României luni seara”, a spus Pavel.

Surse politice arată că intervenția președintelui ucrainean va avea loc la ora 19.00, ora României.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a intervenit printr-o înregistrare video și la cea de-a 64-a gală a premiilor Grammy, cu un mesaj înregistrat în care a cerut artiştilor prezenţi să nu tacă în faţa invaziei ruse, pentru că nu există nimic care să se opună mai mult războiului decât muzica, relatează EFE.

Zelenski la Premiile Grammy

 

"Tăcea este moarte, spuneţi adevărul prin versurile voastre, pe reţele de socializare sau pe posturi de televiziune", a subliniat Zelenski.

De pe ecranul sălii M GM Grand Garden Arena din Las Vegas unde se desfăşoară anul acesta în mod excepţional premiile Grammy anul acesta, Zelenski a avut oportunitatea de a-şi transmite mesajul, lucru care nu i-a posibil la ultima ediţia a premiilor Oscar, unde participanţii s-au limitat să păstreze un minut de tăcere pentru victimele războiului din Ucraina.


"Muzicienii noştri nu se îmbracă de gală, au fost nevoiţi să iasă să lupte pentru a apăra libertatea de a putea iubi, a trăi şi a face ca muzica să fie ascultată", a adăugat preşedintele ucrainean, potrivit Agerpres.

„Muzicienii noștri poartă veste antiglonț în loc de smoking”, a spus Volodymyr Zelenski, potrivit BBC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel